• Διεθνής πολιτική

    Καναδάς: 27 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του ουκρανικού στρατού με βλήματα πυροβολικού

    Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό

    Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό


    Περισσότερα από 40 εκατομμύρια καναδικά δολάρια (περίπου 27 εκατ. ευρώ) θα διαθέσει ο Καναδάς στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ξεκίνησε η Τσεχία με στόχο την αγορά 800.000 βλημάτων πυροβολικού που προορίζονται για την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Μπιλ Μπλερ.

    Επιπροσθέτως, ο Καναδάς θα παραδώσει στον ουκρανικό στρατό συσκευές νυχτερινής όρασης, εκτιμώμενης αξίας 5 εκατομμυρίων ευρώ.

    Η καναδική κυβέρνηση είχε δεσμευτεί τον προηγούμενο μήνα πως θα ενισχύσει την πρωτοβουλία για την αγορά βλημάτων πυροβολικού, χωρίς όμως να αποκαλύψει τότε το ποσό που σκόπευε να διαθέσει.

    Η πρωτοβουλία της Πράγας για την αγορά 800.000 βλημάτων πυροβολικού χρηματοδοτήθηκε από έναν συνασπισμό 18 χωρών, ανακοίνωσε στις 7 Μαρτίου ο πρόεδρος της Τσεχίας Πετρ Πάβελ.

    Καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει εισέλθει στον τρίτο χρόνο της, η προμήθεια πυρομαχικών αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

    Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, η καναδική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία υπολογίζεται σε 2,7 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, αυτοκινούμενα πυροβόλα howitzer και πυρομαχικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Η Κέιτ έπρεπε να είναι εδώ

    Πούτιν: Ζήτησε από τη FSB να βοηθήσει τις ρωσικές εταιρείες να παρακάμψουν τις δυτικές κυρώσεις

    Ι. Μασούτης: Να ληφθούν, άμεσα, μέτρα γιατί παραμένουν σε ισχύ οι απαιτήσεις υποβολής Ετήσιων Εκθέσεων των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων

     



    ΣΧΟΛΙΑ