• ΑΓΟΡΕΣ

    Μυτιληναίος: Τι σηματοδοτεί η κίνηση στη μετοχή της

    Ευ. Μυτιληναίος


    Σε κομβικά ως προς την βραχυπρόθεσμη τάση τεχνικά επίπεδα βρίσκεται η μετοχή της Μυτιληναίος που μετά τις 16.00, σχεδόν μία ώρα και είκοσι λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ανέβασε αισθητά στροφές, όγκους και συναλλαγές, αφήνοντας υποσχετική για τη συνεδρίαση της Δευτέρας και το επόμενο διάστημα.

    Εδώ και τρεις συνεδριάσεις, η μετοχή ΜΥΤΙΛ 0,98% 36,98 διαπραγματευόταν πάνω από τα 9,90 ευρώ. Ήταν θέμα χρόνου να πιάσει τα 10 ευρώ, αλλά το σημαντικό, όπως αποδείχθηκε στο κλείσιμο δεν ήταν η επανακατάληψη των 10 ευρώ, αλλά το ότι η μετοχή βρέθηκε στα 10,10 και μάλιστα με συναλλαγές μεγαλύτερες των 484 χιλιάδων τεμαχίων.

    O όγκος αυτός που είναι και ο υψηλότερος από τις 2 Οκτωβρίου 2019 κρίνεται κομβικός για να οδηγηθεί η μετοχή, σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση στα επίπεδα των 10,22 ευρώ. Εν συνεχεία, ανοίγει ο δρόμος για τα 11,5 ευρώ.

    Η Mυτιληναίος πρωταγωνιστεί στον κλάδο ενέργειας στη χώρα μας, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα χαρτοφυλάκια στο εξωτερικό.

    Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι προς το τέλος της χρονιάς και μετά την επιτυχημένη έκδοση ευρωομολόγου ύψους 500 εκατ. ευρώ, ξένοι οίκοι ανέβασαν την τιμή στόχο στα 14,50 ευρώ.

    *Oι πληροφορίες που αναφέρονται δεν αφορούν σε αγορά, πώληση ή διακράτηση μετοχών. Είναι αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας.



    ΣΧΟΛΙΑ