• Think Tanks

    Τι μας επιφυλάσσει η Wall Street αυτή την εβδομάδα


    ​Η σεζόν των κερδών θα βρεθεί στο ζενίθ της αυτή την εβδομάδα, αφού οι γίγαντες της τεχνολογίας, όπως η Amazon και το Facebook, θα ανακοινώσουν τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου.

    Η Fed είναι επίσης στο επίκεντρο και θα ανακοινώσει μια ανανεωμένη οικονομική πολιτική μετά την ολοκλήρωση της διήμερης εκδήλωσής της την Τετάρτη. Η κεντρική τράπεζα ώθησε σε υψηλότερα επίπεδα τα επιτόκια, ως ένδειξη εμπιστοσύνης στην αμερικανική οικονομία, αλλά αναμένεται να μην επικεντρωθεί σε αυτά στην προσεχή συνάντηση της εβδομάδας. Οι επενδυτές θα παρακολουθούν πρόσθετες ενδείξεις αναφορικά με το σχέδιο της Fed να μειώσει τον ισολογισμό της.

    Ορίστε τι πρέπει να αναμένουμε την εβδομάδα που έρχεται:

    Δευτέρα

    Οι ΗΠΑ ξεκινούν τις συζητήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο για το πώς θα είναι το εμπόριο στη μετα-Brexit εποχή. Επίσης, αρκετές χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ και άλλες χώρες-παραγωγοί πετρελαίου θα συναντηθούν στη Ρωσία για να συζητήσουν τη μείωση παραγωγής του “μαύρου χρυσού”, αλλά και για τις προσπάθειες που κάνουν για τη σταθεροποίηση της αγοράς. Ακόμη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα δημοσιεύσει μια ανανεωμένη αναφορά του για την παγκόσμια οικονομία, ενώ οι Arconic, Hasbro, Haliburton θα ανακοινώσουν αποτελέσματα το πρωί, με την Alphabet να δημοσιεύσει τα δικά της το απόγευμα.

    Τρίτη

    Ο Αμερικανός γραμματέας του Εμπορίου, Wilbur Ross, θα δώσει το μεσημέρι μια ομιλία στο Economic Club της Ουάσινγκτον, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Citigroup, Mike Corbat, είναι προγραμματισμένο να μιλήσει στους μετόχους στην ετήσια εκδήλωση της τράπεζας για τους επενδυτές. Επίσης, οι McDonald’s, Caterpillar, GeneralMotors και JetBlue θα ανακοινώσουν το πρωί τα αποτελέσματά τους, ενώ αργότερα σειρά θα πάρουν οι Chipotle και AT&T.

    Τετάρτη

    Η Fed θα ανακοινώσει τα συμπεράσματά της, καθώς και αλλαγές που θα αφορούν την οικονομική πολιτική της, μετά το τέλος της διήμερης συνάντησης που διοργανώνει. Οι Ford, Coca-Cola και Boeing ανακοινώνουν αποτελέσματα το πρωί, ενώ Facebook, Whole Foods και PayPal το απόγευμα.

    Πέμπτη

    Ο υπουργός Οικονομικών, Steve Mnuchin, θα εμφανιστεί ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων για να παρουσιάσει την ετήσια έκθεση για την κατάσταση του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος. Επίσης, ο διορισθείς της Fed, Randal Quarles, θα παρουσιαστεί ενώπιον του Κογκρέσου για την ακρόαση της υποψηφιότητάς του. Οι Twitter, Master Card, Verizon, Southwest και GrubHub ανακοινώνουν αποτελέσματα το πρωί, ενώ Amazon, Starbucks, Intel, Electronic Arts και Expedia το απόγευμα.

    Παρασκευή

    Η αμερικανική οικονομία αναμένεται να σημειώσει ανάπτυξη 2,6% στο δεύτερο εξάμηνο, ενώ το πολυαναμενόμενο Tesla Model 3 θα κάνει το ντεμπούτο του. Με τιμή που ξεκινά από τα 35.000 δολάρια, το νέο ηλεκτροκίνητο του Elon Musk είναι πιο προσιτό από προηγούμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της ίδιας εταιρείας. Τέλος, οι ExxonMobil, Chevron, Merck και American Airlines ανακοινώνουν αποτελέσματα το πρωί.

    Πηγή: Forbes

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: BlackRock Blog: Μια κεντρική τράπεζα με διαφορετικά προβλήματα από τις άλλες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η εκδίκηση του Π. Λαφαζάνη – Τι κρύβεται πίσω από το χτύπημα του πρώην «συντρόφου» στον Αλ. Τσίπρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς ο ιδιοκτήτης του Netflix έγινε πλουσιότερος κατά 400 εκατ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ