• Think Tanks

    Τέσσερις λόγοι για τους οποίους το Bitcoin θα ξεπέρναγε τα επίπεδα των $5000

    • NewsRoom
    Bitcoin

    Bitcoin


    Μετά από ένα ράλι από τα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα τους, οι τιμές του Bitcoin έχουν κολλήσει στο επίπεδο των 4000-4.500 δολαρίων εδώ και δύο σχεδόν δύο εβδομάδες. Τι θα χρειαστεί έτσι ώστε το ψηφιακό νόμισμα για να επιστρέψει στα επίπεδα των 5.000 δολαρίων ή και υψηλότερα;

    Η επιστροφή του ντόρου γύρω από το κρυπτονόμισμα θα κάνει πολλούς αγοραστές να γυρίσουν σε αυτό. Όμως κάτι τέτοιο θα χρειαστεί έναν καταλύτη, όπως για παράδειγμα μια κίνηση της Κίνας να άρει την απαγόρευση που επέβαλε στο Bitcoin και στα άλλα κρυπτονομίσματα- απαγόρευση η οποία ανέκοψε την πορεία του Bitcoin.

    Η απαγόρευση ενδέχεται να είναι προσωρινή και σύμφωνα με κάποιες απόψεις επιβλήθηκε για να κατευνάσει τα σκληροπυρηνικά μέλη του κινεζικού κομμουνιστικού κόμματος, πριν το επερχόμενο συνέδριο του κόμματος.

    Ως καταλύτης θα μπορούσε να λειτουργήσει και μια οικονομική κρίση, η οποία θα μπορούσε να μετατρέψει το Bitcoin σε “ασφαλές καταφύγιο”, την στιγμή που οι επενδυτές θα εγκατέλειπαν τις θέσεις τους σε συμβατικές οικονομικές επενδύσεις. Θα μπορούσε να ήταν μια περίπτωση όπως της κρίσης του 2008-2009 όπου μεταδόθηκε σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας ή να αφορά μια περίπτωση κρίσης λόγω της χρεοκοπίας κάποιας χώρας.

    Και βέβαια πάντα υπάρχει η προοπτική μιας περιφερειακής σύγκρουσης, που θα μπορούσε να ξεκινήσει στη Βόρεια Κορέα ή Νότια Σινική θάλασσα, η οποία θα διατάρασσε το παγκόσμιο εμπόριο. Ή μια σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, καθώς η Σαουδική Αραβία και το Ιράν δείχνουν ότι πλησιάζουν σε ανοιχτή σύγκρουση.

    Επίσης υπάρχει και η πιθανότητα κάποιος ισχυρός παίκτης της Wall Street να πριμοδοτήσει το κρυπτονόμισμα, με την κίνηση να μην περνάει απαρατήρητη από πλευράς των επενδυτών. Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε αύξηση της ζήτησης για Bitcoin, οδηγώντας την τιμή του υψηλότερα.

    Πόσο πιθανό είναι κάποιο από αυτά τα καταλυτικά γεγονότα να συμβεί; Όλα θα μπορούσαν να γίνουν, αλλά θα χρειαστεί χρόνος.

    Για παράδειγμα, το συνέδριο του κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας θα έχει ολοκληρωθεί ως τα τέλη του μήνα. Αυτό σημαίνει ότι ο πρώτος καταλυτικός παράγοντας για την άνοδο του Bitcoin θα μπορούσε να συμβεί λίγο αργότερα. Πιθανώς να ζυγώνει η ώρα και τον δεύτερο καταλύτη, καθώς αγορές βιώνουν μια κρίση κάθε 8 με 10 χρόνια- και ήδη έχουν περάσει 8 χρόνια από την τελευταία κρίση.

    Για τα άλλα δύο καταλυτικά γεγονότα, είναι δύσκολο να προβλέψουμε τον χρονικό ορίζοντα τους.

    Για αυτό οι επενδυτές σε Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα θα πρέπει να εξετάζουν σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα που θα τοποθετηθούν στα ψηφιακά νομίσματα. Και πάντα να έχουν στο μυαλό τους ότι το Bitcoin αποτελεί μια εναλλακτική έναντι των εθνικών νομισμάτων και ο “νέος χρυσός”, καθώς και ένα καταφύγιο για την παγκόσμια αβεβαιότητα που επικρατεί.

    Πηγή: Forbes

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Nathan Lewis: Η σημασία του δρόμου προς την ευημερία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η διαφθορά «έχει κατακλύσει» τις Φιλιππίνες του Duterte

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: BlackRock Blog: Γιατί οι επενδυτές αγνοούν -προς το παρόν- τις πολιτικές αναταράξεις



    ΣΧΟΛΙΑ