• Think Tanks

    Το ράλι μετοχών της κινεζικής Tencent αυξάνει κατά δισ. την περιουσία του προέδρου της

    • NewsRoom
    Ma Huateng


    Η άνοδος κατά 0,7% στις μετοχές της κινεζικής Tencent Holdings (υπηρεσίες διαδικτύου), όπως κατεγράφη από το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ την Παρασκευή, έφερε δισεκατομμύρια στη μεγάλη προσωπική περιουσία του προέδρου της, Ma Huateng. Ο ιδρυτής της εταιρείας -που είναι γνωστός και ως Pony Ma- έχει περιουσία που υπολογίζεται σε 39,6 δισ. δολ., με αποτέλεσμα να αποτελεί τον δεύτερο πλουσιότερο Κινέζο επιχειρηματία και τον 15ο πλουσιότερο άνθρωπο παγκοσμίως, σύμφωνα με τη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes. Ο Ma ανήκει στον αυξανόμενο αριθμό των Κινέζων επιχειρηματιών, οι οποίοι -προς το παρόν- βρίσκονται πίσω από τους Αμερικανούς που βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

    Η άνοδος των μετοχών και μεριδίων της Tencent προσθέτει δισ. και στο φιλανθρωπικό έργο του Ma, υπογραμμίζοντας τη συμβολή της Κίνας στον χώρο της προσφοράς. Ο Ma, τον Ιούλιο του 2016, μετέφερε 100 εκατ. μετοχές (συνολικής αξίας 2,3 δισ. δολ.) στο ίδρυμα Ma Huateng Global Foundation. Από τον περσινό Ιούλιο οι εναπομείνασες 96 εκατ. μετοχές έχουν αξία 4,4 δισ. δολ. – ουσιαστικά διπλασίασαν την αξία τους 15 μήνες αργότερα.

    Η Tencent, η οποία εδρεύει στη νότια επαρχία της Κίνας, τη Shenzhen, δεν είναι τόσο γνωστή εκτός συνόρων όσο η ανταγωνίστρια Alibaba, οι μετοχές της οποίας διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και ο επικεφαλής της, Jack Ma, είναι διεθνώς αναγνωρισμένος. Ο Ma Huateng της Tencent, από την άλλη, κρατά χαμηλό προφίλ.

    Ωστόσο, η προσωπική περιουσία του Ma Huateng, ύψους 39,6 δισ. δολ., τον φέρνει πολύ κοντά σε ελίτ επιχειρηματίες των ΗΠΑ, όπως ο Larry Page της Google (46,6 δισ. δολ.) και το Sergey Brin (45,4 δισ. δολ. Ήδη, ο Ma έχει ξεπεράσει τον Steve Ballmer (34,1 δισ. δολ.) και τον Michael Dell (23,6 δισ. δολ.).

    Ο Ma Huateng δεν είναι το μόνο στέλεχος της Tencent που ασχολείται ενεργά με τη φιλανθρωπία. Ο Charles Chen, επίσης, από τους συνιδρυτές της εταιρείας, κατέλαβε την πρώτη θέση στη λίστα των Κινέζων επιχειρηματιών με φιλανθρωπική δράση το 2017, προσφέροντας 348 εκατ. δολ. σε σχετικές πρωτοβουλίες.

    Όσο θα αυξάνεται ο πλούτος και η παραγωγή της Κίνας, τόσο περισσότεροι Κινέζοι επιχειρηματίες στο μέλλον θα προστίθενται στον κατάλογο των πλουσίων που θα θέλουν να δωρίζουν ορισμένα από τα κέρδη τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, εντός και εκτός συνόρων.

    Πηγή: Forbes

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Nathan Lewis: Η σημασία του δρόμου προς την ευημερία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τέσσερις λόγοι για τους οποίους το Bitcoin θα ξεπέρναγε τα επίπεδα των $5000

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: BlackRock Blog: Γιατί οι επενδυτές αγνοούν -προς το παρόν- τις πολιτικές αναταράξεις



    ΣΧΟΛΙΑ