• Think Tanks

    Ποιος είναι ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος που αύξησε την περιουσία του κατά 8 δισ. σε 2 ημέρες

    • NewsRoom
    Hui Ka Yan, Επικεφαλής της εταιρείας ακινήτων Evergrande, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας

    Hui Ka Yan, Επικεφαλής της εταιρείας ακινήτων Evergrande, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας


    Ένα μεγάλο στοίχημα σε μικρές κινεζικές πόλεις έχει οδηγήσει σε απίστευτα κέρδη έναν όμιλο real estate.

    Ο Hui Ka Yan, επικεφαλής της εταιρείας ακινήτων, Evergrande στο Χονγκ Κονγκ, είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 8 δισ. δολάρια στα 33,5 δισ. δολάρια μέσα σε δύο ημέρες, καθώς οι μετοχές της επιχείρησής του ενισχύθηκαν περισσότερο από το 34%. Είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, σύμφωνα με την κατάταξη του Forbes σε πραγματικό χρόνο, μετά τον Jack Ma της Alibaba και τον πρόεδρο της Tencent, Ma Huateng.

    Η Evergrande Group είναι μια εταιρεία με 600 περίπου projects σε περισσότερες από 200 πόλεις της Κίνας. Η μετοχή της σημείωσε άνοδο-έκπληξη 393% από τις αρχές του 2017, γεγονός που εξασφάλισε στον Hui κέρδη 24,5 δισ. δολαρίων μέσα σε ένα χρόνο.

    Η άνοδος της μετοχής ήταν αποτέλεσμα ανακοίνωσης της εταιρείας ότι τα μη ελεγμένα καθαρά κέρδη της στο πρώτο εξάμηνο του 2017 θα είναι τριπλάσια συγκριτικά με τα κέρδη του προηγούμενου έτους. Η Evergrande ανέφερε ότι οι κυριότεροι λόγοι για την αύξηση των κερδών της είναι τόσο η υψηλότερη μέση τιμή πώλησης όσο και η αύξηση των πωλήσεων οικοπέδων. Επιπλέον, ο όμιλος έχει εξοφλήσει τα χρέη του, γεγονός που θα αυξήσει τα κέρδη που θα αποδοθούν στους μετόχους.

    Με έδρα την Guangzhou της Κίνας, η Evergrande έχει επενδύσει κυρίως σε λιγότερο γνωστές κινεζικές πόλεις όπως η Liaoyang και η Tongling. Η πολυετής επενδυτική έκρηξη στην ανοικοδόμηση ακινήτων σε μεγάλες μητροπόλεις όπως το Πεκίνο και η Σαγκάη έχει οδηγήσει σε περιορισμούς σε αυτές τις αγορές, ενώ οι μικρότερες κομβικές πόλεις έχουν μέχρι στιγμής ξεφύγει από τέτοιους περιορισμούς.

    Να σημειωθεί ότι μαζί με τη σύζυγό του, ο Hui κατέχει περίπου τα τρία τέταρτα της εταιρείας.

    Πηγή: Forbes

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: BlackRock Blog: Τι πραγματικά σημαίνουν τα στοιχεία του πληθωρισμού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 10 εταιρείες που σου εξασφαλίζουν απεριόριστες διακοπές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Oι ΗΠΑ ανοίγουν το δρόμο αγοράς όπλων στους Ευρωπαίους



    ΣΧΟΛΙΑ