• Think Tanks

    Παρά τη σύνδεσή του με το Ισλαμικό Κράτος, οι πλουσιότεροι των Φιλιππίνων ρίχνουν χρήμα στο Μιντανάο

    • NewsRoom


    Της Grace Chung

    Ο στρατιωτικός νόμος στο Μιντανάο πήρε παράταση τον Ιούλιο για να καταπνίξει μια κλιμακούμενη εξέγερση μαχητών που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος. Έχοντας καταλάβει την πόλη Μαράουι, οι εξεγερθείσες ομάδες, συγκρούονται με τις δυνάμεις ασφαλείας των Φιλιππίνων από τον Μάιο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 775 άνθρωποι (κυρίως αντάρτες) και επιπλέον 23.000 πολίτες να καταφύγουν στα πλησιέστερα κέντρα εκκένωσης, σύμφωνα με τους τελευταίους επίσημους αριθμούς.

    Ακόμα και προτού η βία των τελευταίων χρόνων το καθιερώσει ως το επίκεντρο του Ισλαμικού Κράτους στις Φιλιππίνες, το αρκετά μεγάλο νησί δεν ήταν βασική εστία οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, συνεισφέροντας μόλις 15% στο ΑΕΠ.

    Αλλά παραμένει πλούσιο σε πόρους και δυνατότητες.

    Σε έκθεση που δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο η Παγκόσμια Τράπεζα σημείωσε: “Αν δεν υπάρξει ανάπτυξη στο Μιντανάο, είναι δύσκολο να δούμε πώς οι Φιλιππίνες μπορούν να επιτύχουν σταθερή και περιεκτική ανάπτυξη”.

    Αμείωτο το ενδιαφέρον των κροίσων

    Παρά τη σύνδεσή του με το Ισλαμικό Κράτος, οι πλουσιότεροι των Φιλιππίνων ρίχνουν χρήμα στο Μιντανάο

    Από τους 50 πλουσιότερους της χώρας περισσότεροι από 12 έχουν συμφέροντα στην περιοχή, αλλά περιορίσαμε τα ονόματα στον παραπάνω χάρτη σε εκείνους που εμπλέκονται σε τρεις βασικούς τομείς. Αντιπροσωπεύουν τις πιο παραγωγικές ή νεοσύστατες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Οι μεγαλύτερες επενδύσεις βρίσκονται σε έργα που περιλαμβάνουν πολυκατοικίες, χώρους γραφειών και εμπορικά ακίνητα.

    Ο Andrew Tan, για παράδειγμα, (9ος πλουσιότερος άνθρωπος των Φιλιππίνων), μέσα από το Megaworld, κατασκευάζει την Davao Park District, μια μικρή “πόλη” 113 στρεμμάτων, την πρώτη στο νησί, που θα περιλαμβάνει ένα σχολείο και ένα πολυτελές νοσοκομείο. Αναμένεται να δημιουργηθούν συνολικά 100,000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας έως το 2020.

    Εν τω μεταξύ, ο Jaime Zobel de Ayala (5ος πλουσιότερος άνθρωπος των Φιλιππίνων) κατασκευάζει το Azuela Cove, ένα έργο που θα περιλαμβάνει ουρανοξύστες κατοικιών, εμπορικά καταστήματα, εμπορικούς χώρους, γραφεία και έναν παραθαλάσσιο όρμο που θα εκτείνεται σε 62 στρέμματα γης στην πόλη Davao. Είναι τμήμα μιας κοινοπραξίας 60-40 της Ayala Land με τον όμιλο Alcantara.

    Πηγή: Forbes

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιοι ανήκουν στην «αφρόκρεμα» του τεχνολογικού κλάδου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: BlackRock Blog: Οι πολλές «γεύσεις» των περιουσιακών στοιχείων κυμαινόμενου επιτοκίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: BlackRock Blog: Γιατί οι επενδυτές αγνοούν -προς το παρόν- τις πολιτικές αναταράξεις



    ΣΧΟΛΙΑ