ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο κινεζικός γίγαντας του διαδικτύου Tencent Holdings έχει πάρει τα “πάνω του”. Οι μετοχές της εταιρείας που ολοένα ενισχύονται, εκτόξευσαν την περιουσία του προέδρου της Tencent Ma Huateng στο τεράστιο ποσό των 48,3 δισ. δολ. το πρωί της Τρίτης στο Χονγκ Κονγκ. Αυτό τον καθιστά τον ένατο πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, σύμφωνα με την κατάταξη των παγκόσμιων δισεκατομμυριούχων του Forbes σε πραγματικό χρόνο.
Είναι η πρώτη φορά που ένας Κινέζος δισεκατομμυριούχος καταφέρνει να μπει στη λίστα του Forbes με τους δέκα πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ο Ma είναι πλέον πλουσιότερος από τους ιδρυτές της Google Larry Page και Sergey Brin, καθώς και από τα μέλη της οικογένειας Walton (κληρονόμοι της Walmart).
Το γεγονός ότι ο Ma μπήκε στην πρώτη δεκάδα, έρχεται καθώς η κεφαλαιοποίηση της Tencent ξεπέρασε τα 500 δισ. δολ. για πρώτη φορά.
Ο Ma Huateng, γνωστός κι ως Pony Ma, κατέχει μόλις το 9% της Tencent Holdings. Η δημοφιλής εφαρμογή WeChat της εταιρείας έχει περισσότερους από 960 εκατ. χρήστες. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Tencent εξαγόρασε το 12% της Snapchat, θυγατρικής της Snap. Διαθέτει επίσης μειοψηφικό μερίδιο στην κατασκευαστική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla Motors και την εταιρία videogames Activision Blizzard.
Οι μετοχές της Tencent υπερδιπλασιάστηκαν σε αξία την περασμένη χρονιά.
Ο Ma Huateng κατέλαβε τη δεύτερη θέση, μετά τον δισεκατομμυριούχο Hui Ka Yan που δραστηριοποιείται στο real estate, στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Κίνα, που δημοσιεύθηκε στις 15 Νοεμβρίου. Η πτώση των τιμών των μετοχών της China Evergrande Holdings του Hui και μια ανοδική τάση στις μετοχές της Tencent Huateng έχουν καταστήσει τον Ma Huateng τον πλουσιότερο άνθρωπο στην Κίνα, ακολουθούμενος από τον Jack Ma, η περιουσία του οποίου σήμερα αξίζει 40,1 δισ. δολ..
Πηγή: Forbes
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιατί χαμηλώνει τον πήχη για τις ελληνικές τράπεζες η Goldman Sachs
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Goldman Sachs: Γιατί το bitcoin δεν είναι ο νέος χρυσός
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προειδοποίηση-βόμβα: Η εγγύηση καταθέσεων έως 100.000 ευρώ μπορεί σύντομα να μην ισχύει
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής: «Σε πέντε μέρες θα δούμε άνοδο και πάλι στις τιμές του πετρελαίου»
- Θεμιστοκλέους: Εντός άμεσου χρονικού διαστήματος προκηρύσσονται 850 θέσεις μόνιμων ιατρών
- Eurobank: Αγόρασε 1.023.753 ίδιες μετοχές έναντι 4,09 εκ. ευρώ
- Fais Group: Προχωρά σε πώληση της ξενοδοχειακής μονάδας στη Σαντορίνη έναντι 28,3 εκατ. ευρώ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.