• ΑΓΟΡΕΣ

    Τα 14 πράγματα που κάνουν οι επιτυχημένοι πριν το πρωινό τους

    • NewsRoom


    “Αν είναι να συμβεί, τότε πρέπει να συμβεί πρώτο”, γράφει η ειδικός σε θέματα διαχείρισης του χρόνου και συγγραφέας του βιβλίου “Τι κάνουν οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι πριν πάρουν το πρωινό τους”, Laura Vanderkam.

    Οι άνθρωποι που έχουν κατακτήσει την επαγγελματική επιτυχία γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο χρόνος είναι πολύτιμος, για τον λόγο αυτό πριν πάρουν το πρωινό τους τον εκμεταλλεύονται στο έπακρο και ποικιλοτρόπως.

    1. Ξυπνάνε νωρίς

    Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ο χρόνος είναι χρήμα. Για αυτό τον λόγο προτιμούν να ξυπνάνε νωρίς και να κάνουν πράγματα που τους ευχαριστούν πριν ξεκινήσουν τα επαγγελματικά τηλεφωνήματα.

    2. Πίνουν νερό

    Πολλά πετυχημένα στελέχη προτιμούν να ξεκινούν την ημέρα τους πίνοντας νερό παρά καφέ.

    3. Γυμνάζονται

    Η πρώτη προτεραιότητα των πλούσιων και ισχυρών φαίνεται ότι είναι η άσκηση, είτε αυτή γίνεται με βάρη στο σπίτι είτε σε κάποιο γυμναστήριο.

    4. Εργάζονται πάνω σε ένα επιχειρηματικό σχέδιο πρώτης προτεραιότητας

    Τις πρώτες πρωινές ώρες μπορούν να επικεντρωθούν σε ένα επιχειρηματικό σχέδιο χωρίς να τους διακόπτουν.

    5. Ασχολούνται με κάτι που είναι το πάθος τους

    Αν γράφουν ένα μυθηστόρημα ή ασχολούνται με την τέχνη, είναι δύσκολο να το κάνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας που οι υποχρεώσεις τρέχουν, για αυτό προτιμούν τις πρωινές ώρες.

    6. Ξοδεύουν ποιοτικό χρόνο στην οικογένειά τους

    Ορισμένοι επιτυχημένοι προτιμούν το πρωί να παίρνουν χρόνο με την οικογένειά τους είτε διαβάζοντας παραμύθια στα παιδιά τους είτε ετοιμάζοντας παρέα το πρωινό τους γεύμα.

    7. Ασχολούνται με τον/την σύντροφό τους

    Οι πολυάσχολοι επιτυχημένοι τα περισσότερα βράδια είναι κουρασμένοι από τις δραστηριότητες της ημέρες, για αυτό επιλέγουν τα πρωινά τους να τα περνούν με το άλλο τους μισό.

    8. Στρώνουν το κρεβάτι τους

    Αυτή η μικρή συνήθεια μπορεί να τους κάνει ευτυχισμένους και δημιουργικούς για ολόκληρη την ημέρα.

    9. Συναντιούνται με τους φίλους τους για καφέ

    Αρκετοί επιτυχημένοι επιλέγουν τα πρωινά για να κάνουν τις κοινωνικές τους δικυτώσεις, καθώς υπάρχει μικρότερη αναστάτωση από ότι την υπόλυπη ημέρα.

    10. Αυτοσυγκεντώνονται για να καθαρίσει το μυαλό τους

    Πριν βγουν από την πόρτα τις περισσότερες φορές αρκετοί από τους επιτυχημένους ανθρώπους επιλέγουν να διαλογίζονται, προκειμένου να καθαρίσει το μυαλό τους.

    11. Σημειώνουν πράγματα για τα οποία είναι ευγνώμονες

    Καταγράφουν ανθρώπους, ευκαιρίες και ό,τι τους κάνει να αισθάνονται ευγνώμονες, γεμίζονταν με θετική ενέργεια πριν ξεκινήσουν την ημέρα τους.

    12. Σχεδιάζουν τη στρατηγική τους

    Προγραμματίζουν όλα αυτά που έχουν να κάνουν κατά της διάρκεια της ημέρας, αλλά και πιο μακροπρόθεσμα.

    13. Διαβάζουν τα email τους

    Ένας “γκουρού” του χρόνου θα πρότεινε την αναβολή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ωστόσο οι περισσότεροι από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους το έχουν πρωινή τους προτεραιότητα.

    14. Διαβάζουν τα νέα

    Πριν ξεκινήσουν την ημέρα τους, οι επιτυχημένοι άνθρωποι θέλουν πάνω από όλα να ενημερώνονται σχετικά την ειδησιογραφία.



    ΣΧΟΛΙΑ