• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ξανά στο «κόκκινο» στο άνοιγμα της Πέμπτης οι βασικοί δείκτες

    • NewsRoom
    Wall Street


    Στο «κόκκινο» κινούνται στο άνοιγμα της Πέμπτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να δείχνουν προς το παρόν πως στρέφονται σε κατοχύρωση των χθεσινών κερδών.

    Τα θετικά νέα ήρθαν από την αγορά εργασίας, καθώς σύμφωνα με τα εβδομαδιαία στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, ο αριθμός των αιτήσεων έναρξης παροχής επιδόματος ανεργίας την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, υποχώρησε στις 730.000  σε προσαρμοσμένη βάση, (έως 20 Φεβρουαρίου). Οι αναλυτές ανέμεναν πως ο αριθμός θα έφτανε στις 845.000.

    Πάντως, οι επενδυτές συνεχίζουν να παρατηρούν με προβληματισμό την αύξηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, οι οποίες έχουν επιφέρει πλήγμα στις τεχνολογικές μετοχές το τελευταίο διάστημα. Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ κινείται αυτή την ώρα στο 1,481%.

    Την Τετάρτη, πάντως, ο επικεφαλής της FED, Τζερόμ Πάουελ, κατάφερε να καθησυχάσει τους επενδυτές. Κατά τη δεύτερη ημέρα κατάθεσής του στο Κογκρέσο, ο Πάουελ επανέλαβε την δέσμευση της FED για διατήρηση της νομισματικής πολιτικής μηδενικών επιτοκίων, ενώ εκτίμησε πως θα χρειαστούν τρία χρόνια προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για την απασχόληση και τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που θα σημάνει και την αλλαγή νομισματικής πολιτικής.

    Παράλληλα η αγορά παρακολουθεί το νέο ράλι της GameStop, μετά την ανακοίνωση για αποχώρηση του CFO της στις 26 Μαρτίου.  Η μετοχή που έκλεισε την Τετάρτη στο +104%, κινείται αυτή την ώρα στο +33,24%.

    Στα υπόλοιπα μάκρο, οι παραγγελίες στα αμερικανικά εργοστάσια για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν τον Ιανουάριο κατά 3,4%, κυρίως χάρη στην αύξηση των παραγγελιών για πολιτικά αεροσκάφη κατά  389,9%.

    Κάπως έτσι, λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας από το άνοιγμα των δεικτών, ο Dow Jones κινείται στις 31.893,29 μονάδες, με απώλειες -0,21%, ο S&P 500 στις 3.906,27 μονάδες, με πτώση -0,49% ενώ ο Nasdaq στις 13.489,41 μονάδες, με απώλειες -0,80%.



    ΣΧΟΛΙΑ