• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Βουτιά για τους δείκτες – Προς το χειρότερο εξάμηνο της δεκαετίας οδεύει ο S&P 500

    • NewsRoom
    Wall Street


    Στο κόκκινο έκλεισαν οι βασικοί της Wall Street, με τον S&P 500 να βρίσκεται σε τροχιά να καταγράψει τη χειρότερη απόδοση εξαμήνου της τελευταίας δεκαετίας, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για ύφεση, μετά τις αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve για την καταπολέμηση του αυξανόμενου πληθωρισμού.

    Ο S&P 500 υποχώρησε 0,88% στις 3.785 μονάδες, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0.82% στις 30.775 μονάδες και ο Nasdaq επίσης έχασε 1,3% και έκλεισε στις 11,028 μονάδες.

    Ο OPEC και οι σύμμαχοί του συμφώνησαν την Πέμπτη να διατηρήσουν την προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής πετρελαίου για τον Αύγουστο, προσθέτοντας 648.000 βαρέλια την ημέρα και αποκαθιστώντας την τελική προσφορά 9,7 εκατ. βαρελιών ημερησίως που είχε συμφωνηθεί πριν από δύο χρόνια, μετά την απόφαση του περασμένου μήνα να επιταχύνουν την αύξηση της παραγωγής.

    Η απόφαση, που λήφθηκε σε διαδικτυακή συνάντηση, γράφουν οι Financial Times, αναμενόταν με ευρύτερο ενδιαφέρον αφού η Σαουδική Αραβία είχε εισηγηθεί περαιτέρω αύξηση της παραγωγής για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ωστόσο, τα περισσότερα μέλη δεν μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή. Τους τελευταίους μήνες, γράφει το Bloomberg, ο οργανισμός έχει προσθέσει σημαντικά λιγότερο πετρέλαιο στην αγορά απ’ ό,τι είχε υποσχεθεί, κάνοντας ελάχιστα για να κατευνάσει τις τιμές του αργού.

    Η Coterra Energy, η APA και η Exxon Mobil σημειώνουν μεγάλες απώλειες πάνω από 3%.

    Η Apple έκλεισε υποχωρώντας κατά 1,8%, η Amazon και η Alphabet δέχθηκαν μεγάλες απώλειες σχεδόν 2.5%, και η Microsoft υποχωρούν σχεδόν 2%.

    Η μετοχή της Meta Platforms έκλεισε με απώλειες 1,46%, καθώς η εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να προετοιμάζεται για βραδύτερη ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του έτους.



    ΣΧΟΛΙΑ