• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Βαρίδι η Disney για Dow Jones και S&P – Νέα βουτιά 20% για την PacWest

    • NewsRoom
    WALT DISNEY COMPANY

    WALT DISNEY COMPANY


    Η μετοχή της Walt Disney αποδείχθηκε βαρίδι για τον Dow Jones, ο οποίος συμπλήρωσε την Πέμπτη την τέταρτη συνεχόμενη πτωτική του συνεδρίαση, την ώρα που οι έντονες πιέσεις επέστρεψαν στις μετοχές των περιφερειακών τραπεζών, με την PacWest να υποχωρεί κατά 20%.

    Αντίθετα, οι εταιρείες των κολοσσών της τεχνολογίας έσωσαν ξανά τον Nasdaq, με την Alphabet να κλείνει με άνοδο άνω του 4% και την Netflix στο +2,78%.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.309,84 μονάδες καταγράφοντας πτώση -0,66%, ενώ ο S&P 500 στις 4.130,57 μονάδες με απώλειες -0,17%. Αντίθετα, σε θετικό έδαφος έκλεισε ξανά ο Nasdaq, ολοκληρώνοντας την ημέρα στις 12.328,51 μονάδες με άνοδο 0,18%.

    Η Walt Disney απογοήτευσε τους επενδυτές με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης της. Η αύξηση των τιμών βοήθησαν μεν την εταιρεία να μειώσει τις τιμές του Disney+, ωστόσο πλήγωσε την αύξηση των συνδρομητών του. Συνολικά, η  Disney κατέγραψε απώλειες  1,5 έως 1,8 δισ. δολάρια, ενώ αναγκάστηκε να αποσύρει περισσότερο περιεχόμενο από τις πλατφόρμες streaming της. Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά 8,7%, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση τόσο μεταξύ των μετοχών του Dow Jones όσο και στο σύνολο των μετοχών του S&P 500.

    Πλάι στην Disney, ισχυρή πτώση σημείωσε και η μετοχή της Intel, κλείνοντας στο -3,70%, τη δεύτερη μεγαλύτερη πτώση μετοχής στον Dow Jones, ενώ απώλειες 2% σημείωσε και η μετοχή της Dow. Συνολικά, μόλις 6 από τις 30 μετοχές του δείκτη κατάφεραν να κλείσουν θετικά, με τη καλύτερη επίδοση να σημειώνει αυτή της Coca-Cola (0,57%).

    Πέρα από τη Disney, το ενδιαφέρον στράφηκε ξανά στις περιφερειακές τράπεζες, οι οποίες βρέθηκαν ξανά σε κλίμα ισχυρών πιέσεων. Το αρνητικό σήμα έδωσε η νέα βουτιά της PacWest, η οποία έκλεισε στο -22,70%. Η τράπεζα που είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα πτώση 9,5% στις καταθέσεις της,  δήλωσε πως έχει πρόσβαση σε ρευστότητα 15 δισ. δολ., εάν είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο.  Πέρα από την PacWest, η Comerica ήταν αυτή με τις ισχυρότερες απώλειες κλείνοντας στο -6,76%, ενώ η Zions Bancorp έκλεισε στο -4,51%.

    Το κλίμα πάνω από το σύστημα των περιφερειακών τραπεζών επιβαρύνεται όσο περνάν οι μέρες από το αδιέξοδο που καταγράφεται στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Λευκού Οίκου και Κογκρέσου για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ. Ενδεικτικό των πιέσεων, ήταν πως ο επικεφαλής της JPMorgan, Τζ. Ντίμον, έσπευσε να ζητήσει να σταματήσει το Short selling στις τράπεζες.

    Από εκεί και πέρα, η αγορά είδε τον δείκτη τιμών παραγωγού να αυξάνεται σε μηνιαία βάση κατά 0,2% (οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 0,3%). Παράλληλα, οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την  προηγούμενη εβδομάδα αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από την εβδομάδα που έληξε την 30η Οκτωβρίου 2021.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Κάτω από τα 71 δολάρια το βαρέλι προσγειώθηκε το WTI – Πτώση 1,9% για το Brent

    Νέες απώλειες για τον χρυσό – Έκλεισε στα 2.020,5 δολ. ανά ουγγιά

    Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές – Σχεδόν αμετάβλητος ο Stoxx 600



    ΣΧΟΛΙΑ