• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Σε θετικό έδαφος κατάφερε να κλείσει ο Dow Jones – Στο +1% ο Nasdaq

    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street,  σε μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τις χθεσινές ανακοινώσεις της FED.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 32.105,25 μονάδες με άνοδο 0,23%, ο S&P 500 στις 3.948,72 μονάδες με κέρδη 0,30% ενώ ο Nasdaq στις 11.787,40 μονάδες με άνοδο 1,01%.

    Οι άνοδος στον Nasdaq ήρθε καθώς οι τεχνολογικές μετοχές βρήκαν στήριξη στην πτώση των αποδόσεων των ομολόγων, καθώς η αγορά αναμένει πως η FED θα προχωρήσει σε μια ακόμα μικρή άνοδο εντός του 2023, της τάξης των 25 μ.β., πριν παγώσει για ένα διάστημα και αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια από το 2024.  Η τεχνολογία άλλωστε ήταν το κομμάτι της αγοράς που επλήγη περισσότερο από τον κύκλο σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, αφού η FED προχώρησε σε 9 συνεχόμενες αυξήσεις επιτοκίων τον τελευταίο χρόνο.

    Εν τω μεταξύ, οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών υποχώρησαν, μετά την δήλωση της Γελεν πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν σκέφτεται μια καθολική προστασία των καταθέσεων, αν και επεσήμανε πως  η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει «πρόσθετα μέτρα εάν δικαιολογείται» για τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος των ΗΠΑ.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Intel (3,20%), Microsoft (1,97%) και Amgen (1,42%), ενώ τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι UnitedHealth Group ( -1,18%) και Travelers (-1,66%).



    ΣΧΟΛΙΑ