• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες – Απρόσμενη άνοδος στις ανοικτές θέσεις εργασίας τον Αύγουστο


    Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, μία ώρα μετά το άνοιγμα των αγορών, με τους επενδυτές να ανησυχούν ότι τα επιτόκια των τραπεζών θα παραμείνουν υψηλά.

    Με την αμερικανική οικονομία να παραμένει ισχυρή, σύμφωνα με τα μακροοικονομικά δεδομένα και την αβεβαιότητα που προκαλεί η μάχη με τον πληθωρισμό, οι επενδυτές την Τρίτη στράφηκαν στα αμερικανικά ομόλογα, οι αποδόσεις των οποίων σημείωσαν άνοδο πάνω από 4,7%.

    Πώς κινούνται οι χρηματιστηριακοί δείκτες

    Ο βιομηχανικός Dow Jones κινείται στις 33.134,77 μονάδες με ήπιες απώλειες -0,89%.

    Από τις μετοχές του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο κινούνται οι Boeing Co. (2.00%), Intel Corp. (1,17%) και Nike Inc. (0,76%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες κινούνται οι Microsoft Corp. (-1,68%), Goldman Sachs Group Inc. (-2,54%) και Home Depot Inc. (-2,82%).

    O S&P 500 κινείται στις 4.242,14 μονάδες με ισχυρές απώλειες 1,08%.

    Από τους κλάδους του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο κινείται ο κλάδος των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο κλάδος της Ενέργειας, εν αναμονή της συνεδρίασης του OPEC+ στα μέσα της εβδομάδας. Υπενθυμίζουμε ότι αν και δεν αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην πολιτική της παραγωγής του πετρελαίου, η παράταση της μείωσης της παραγωγής και η αυξημένη ζήτηση οδηγούν σε νέο ράλι τις τιμές του αργού.

    Σε επίπεδο μετοχών, με τη μεγαλύτερη άνοδο κινούνται οι HP Inc. (2,16%) και Brown-Forman Corp. (1,87%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι McCormick & Co. Inc. (-10,54%), Carnival Corp. (-6,28%) και Veralto Corp. (-6,09%).

    Την ίδια ώρα, ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται στις 13.119,73 μονάδες με ισχυρές απώλειες (-1,41%).

    Και η μάχη της Fed με τον πληθωρισμό συνεχίζεται…

    Κάτι περισσότερο από 29 ημέρες μας χωρίζουν από την επόμενη συνεδρίαση της FOMC της Fed, με την αγωνία του επενδυτικού κόσμου να συνεχίζεται, καθώς στην τελευταία της συνεδρίαση, η Κεντρική Τράπεζα ανέφερε ότι είναι αβέβαιο το πότε θα χαλαρώσει την αυστηρή νομισματική πολιτική της.

    Επιπλέον, η Κεντρική Τράπεζα ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε μία ακόμα αύξηση των επιτοκίων της μέχρι το τέλος του 2023 και όπως όλα δείχνουν αυτό είναι πιο πιθανό να συμβεί στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με το εργαλείο Fed Watch του CME Group, στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου κατά 70,3%, η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκιά της σταθερά από 5,25%-5,50%, ενώ κατά 29,7% τα επιτόκιά της θα κυμανθούν από 5,50-5,75%.

    Όσον αφορά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, κατά 50,7% τα επιτόκια θα κυμανθούν από 5,25-5,50%, κατά 41,1% από 5,50-5,75% , ενώ υπάρχει μία μερίδα αναλυτών που αντιστοιχεί στο 8,2% και υποστηρίζει ότι τα επιτόκια θα κυμανθούν από 5,75-6%.

    Η αγορά εργασίας ανάβει φωτιές στις αγορές

    Τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας ήταν αυτά που άναψαν φωτιές στους επενδυτές. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, κατά τον περασμένο Αύγουστο σημειώθηκε απρόσμενη άνοδος στον αριθμό των ανοιχτών θέσεων εργασίας, οι οποίες άγγιξαν τα 9,6 εκατομμύρια από τα 8,9 εκατομμύρια τον Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα φτάσουν στα 8,81 εκατομμύρια.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Enel Green Power: Νέο μέλος του CSR Ηellas – Στο επίκεντρο οι ανανεώσιμες πηγές

    Deutsche Bank: Χαμηλώνει τον πήχυ για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης

    Χρηματιστήριο: Γκρεμίστηκε στις 1170 μονάδες

                                                                      

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ