• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Σε αναζήτηση προσήμου οι δείκτες στο άνοιγμα

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σταθερά προς την τέταρτη συνεχή εβδομάδα απωλειών βαδίζει η Wall Street, με τους δείκτες να αδυνατούν να σηκώσουν κεφάλι, καθώς ένα δεύτερο καταστροφικό κύμα της πανδημίας «κρούει την θύρα» της παγκόσμιας οικονομίας.

    Μέχρι στιγμής στην εβδομάδα ο δείκτης των blue chips καταγράφει πτώση 3,4%, ο ευρύτερος S&P 500 «χάνει» 2,49%, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει απώλειες κοντά στο 1%.

    Το δεύτερο κύμα της πανδημίας χτυπάει την πόρτα σε πολλές χώρες του πλανήτη, κυρίως σε χώρες της Ευρώπης, όπως η Βρετανία και η Γαλλία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανακοίνωσαν εχθές 44.000 νέα κρούσματα, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως των 4.000 σχετικά με την Τετάρτη.

    Οι επενδυτές, βλέποντας το κακό να έρχεται, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην ψήφιση ενός σχεδίου τόνωσης της οικονομίας πριν τις αμερικανικές εκλογές, καθώς ο Οκτώβριος προβλέπεται ένας δύσκολος μήνας.

    Η μάχη ανεύρεσης του εμβολίου το οποίο θα βάλει τέλος στην πανδημία συνεχίζεται, με 6 φαρμακευτικές βιομηχανίες να έχουν προχωρήσει στην φάση 3 δοκιμών, ωστόσο είναι αρκετά απίθανο να διανεμηθεί πριν το 2021, κάτι που σημαίνει ότι ο οικονομικός χειμώνας προβλέπεται «βαρύς».

    Στο ταμπλό, ο Dow Jones κερδίζει 7 μονάδες και κινείται στις 26.815 μονάδες, ο S&P 500 είναι ήπια ανοδικός κατά 0,07% στις 3.248 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται 0,62% στις 10.738 μονάδες.

     



    ΣΧΟΛΙΑ