• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Σχεδόν αμετάβλητοι οι δείκτες μετά την απογοήτευση για τον πληθωρισμό

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Με οριακές αλλαγές έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, έπειτα από τα απογοητευτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό Δεκεμβρίου.

    Ο Dow Jones έκλεισε άνοδο 37.711,02 μονάδες, με άνοδο 0,04%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε στις 4.780,24 μονάδες με απώλειες -0,07%.

    Ο Nasdaq έκλεισε στις 14.970,19  μονάδες, πρακτικά αμετάβλητος.

    Η έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Δεκεμβρίου ήταν ελαφρώς υψηλότερη από το αναμενόμενο, δείχνοντας μια αύξηση 0,3% στις τιμές καταναλωτή σε επίπεδο μήνα και  3,4% σε επίπεδο έτους. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones είχαν προβλέψει ότι ο ΔΤΚ αυξήθηκε 0,2% τον Δεκέμβριο και 3,2% σε ετήσια βάση.

    Ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τιμών των τροφίμων και της ενέργειας, ευθυγραμμίστηκε με τις προσδοκίες, ωστόσο, υποδεικνύοντας επίμονες πληθωριστικές πιέσεις, αλλά και χαλάρωση. Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη υποδηλώνουν ότι οι μελλοντικές μειώσεις των επιτοκίων ενδέχεται να είναι πιο αργές.

    Οι αποδόσεις αυξήθηκαν με βάση τα στοιχεία του ΔΤΚ, με το επιτόκιο του 10ετούς ομολογιακού δείκτη να φτάνει στο υψηλό του 4,068% πριν υποχωρήσει περισσότερο από 4 μονάδες βάσης στο 3,985%.

    Η αγορά αναμένει τώρα την Παρασκευή την έναρξη της περιόδου των εταιρικών κερδών με την JPMorgan και την BofA να ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο έκλεισε Salesforce (2,74%), Nike (2,05%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι Verizon (-3,02%), ο Walgreens Boots Alliance (-2,63%), Boeing (-2,27%).



    ΣΧΟΛΙΑ