• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Προσπάθεια επαναφοράς σε θετικό έδαφος για τον Nasdaq

    • NewsRoom
    Nasdaq


    Επιφυλακτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της Πέμπτης με τον Nasdaq να επιχειρεί να επιστρέψει σε θετικό έδαφος, μετά τις απώλειες που υπέστη από την πίεση που άσκησε στις τεχνολογικές μετοχές η άνοδος της απόδοσης των κρατικών αμερικανικών ομολόγων.

    Η απόδοση του 1οετους ομολόγου παραμένει σήμερα στο επίπεδο του χθεσινού κλεισίματος, λίγο κάτω από το 1,54%. Έτσι το ενδιαφέρον στρέφεται στα εβδομαδιαία στοιχεία για τις αιτήσεις έναρξης καταβολής επιδόματος ανεργίας και τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ΑΕΠ του τριμήνου.

    Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για έναρξη καταβολής επιδόματος ανεργίας αυξήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, στις 362.000. Οι αναλυτές περίμεναν να υποχωρήσουν στις 330.000, σύμφωνα με το Bloomberg. Όσον αφορά το ΑΕΠ, τα αναθεωρημένα στοιχεία έδειξαν αύξηση κατά 6,7% έναντι αύξησης 6,6% που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα.

    Από εκεί και πέρα η αγορά συνεχίζει να παρακολουθεί τις καταθέσεις του Τζερόμ Πάουελ και της Τζάνετ Γέλεν στα δύο σώματα του Κογκρέσου. Παράλληλα, η αγορά έχει το ενδιαφέρον της στραμμένο και στην υπόθεση της αύξησης του ανώτατου ορίου χρέους, για το οποίο η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ προειδοποίησε πως θα πρέπει να υπάρξει απόφαση έως τις 18 Οκτωβρίου, προκειμένου να αποφευχθεί μια σημαντική οικονομική κρίση.  Την Τετάρτη οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία ήρθαν σε μια συμφωνία για να προχωρήσει η ψηφοφορία για ένα μεταβατικό μέτρο που θα μπορούσε να λύσει το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί. προκειμένου να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες και να μην παγώσουν οι πληρωμές χιλιάδων εργαζόμενων.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα των αγορών της Νέας Υόρκης, ο Dow Jones κινείται στις 34.377,65 μονάδες με απώλειες  -0,04%, ο S&P 500 κινείται στις 4.369,68 μονάδες με άνοδο 0,23% και ο Nasdaq στις 14.594,83 μονάδες, με άνοδο 0,54% .



    ΣΧΟΛΙΑ