• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πάρτι με στήριξη από τη FED στην καλύτερη συνεδρίαση του Dow Jones από τον Ιούνιο

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με ισχυρή άνοδο έκλεισαν την Πέμπτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να ευελπιστούν πως η FED θα συνεχίσει και τον μήνα Δεκέμβριο το πάγωμα των αυξήσεων των βασικών της επιτοκίων.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.839,08 μονάδες με άνοδο 1,70%, ο S&P 500 στις 4.317,78 μονάδες με άνοδο 1,89%, ενώ  ο Nasdaq στις 13.294,19 μονάδες με άνοδο 1,78%.

    Το ράλι είχε ευρεία βάση, με τους 11 τομείς του S&P 500 να διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος.

    Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν, με την απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρεί κατά περίπου 12 μονάδες βάσης στο 4,668%.

    Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το πρωί της Πέμπτης έδειξαν χαλάρωση του πληθωρισμού και επιβράδυνση της αγοράς εργασίας, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων. Το κόστος εργασίας μειώθηκε απροσδόκητα το τρίτο τρίμηνο, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας. Και οι εβδομαδιαίες αποζημιώσεις ανεργίας την Πέμπτη αυξήθηκαν στις 217.000.

    Η αγορά ασχολήθηκε επίσης με τα εταιρικά αποτελέσματα μιας σειράς εταιρειών. Η μετοχή της Airbnb υποχώρησε κατά 3,32% καθώς η εταιρεία απογοήτευσε με την πρόβλεψή της για το τέταρτο τρίμηνο, αν και ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Άλμα 5,83% σημείωσε η μετοχή της Qualcomm καθώς κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ η Ruku έκλεισε με άλμα 30,74% έπειτα από τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

    Το μεγάλο ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στην Apple η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου με το κλείσιμο της αγοράς.

    Διαβάστε επίσης

    Κέρδη $1 δισ. για Amazon από κρυφό αλγόριθμο

    Autohellas: Στα 762,5 εκ. ευρώ οι πωλήσεις στο εννεάμηνο

    Unilever Hellas: Διαφωνούμε με την μεθοδολογία των ελεγκτικών αρχών, θα αμφισβητήσουμε το πρόστιμο



    ΣΧΟΛΙΑ