• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νέο ιστορικό υψηλό για τον S&P 500 έφεραν οι λιανικές πωλήσεις Ιανουαρίου

    • NewsRoom
    Wall Street


    Ανοδικά έκλεισε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Wall Street, με ώθηση από τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 38.773,12 μονάδες, με άνοδο 0,91%, ο S&P 500 στις  5.029,73 μονάδες, με άνοδο 0,58% ενώ ο Nasdaq στις 15.906,17  μονάδες με άνοδο 0,30%.

    Με τη σημερινή του επίδοση ο S&P 500 έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό. Αυτή είναι η  11η φορά μέσα στο 2024 που ο δείκτης κλείνει σε νέο επίπεδο ρεκόρ.

    Η αγορά άκουσε με ικανοποίηση την πέμπτη τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Ιανουαρίου, οι οποίες σημείωσαν μεγαλύτερη πτώση από αυτή που ανέμεναν οι αναλυτές. ολισθαίνοντας 0,8%, πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών του Reuters για πτώση κατά 0,1%. Σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Εμπορίου, αυτή είναι η μεγαλύτερη πτώση για τις λιανικές πωλήσεις το τελευταίο περίπου έτος.

    Η πτώση των πωλήσεων έφερε ξανά αισιοδοξία στην αγορά για μια μείωση των επιτοκίων από τη FED, αν και τις προηγούμενες ημέρες τα «θερμότερα» του αναμενόμενου στοιχεία για τον πληθωρισμό είχαν απογοητεύσει την αγορά.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Walgreens Boots Alliance (3,48%),  Chevron (3,43%) και Dow (2,96%). Από τις 30 μετοχές το δείκτη, μόλις 5 έκλεισαν με απώλειες, με τη σημαντικότερη πτώση να καταγράφει η Cisco, (-2,43%) μετά την ανακοίνωση της εταιρείας τεχνολογίας για απολύσεις και αδύναμες προβλέψεις για πωλήσεις. Πτώση κάτω του 1% σημείωσαν επίσης οι Microsoft, Intel, Nike και Apple.

    Εκτός του Dow Jones, ισχυρή άνοδο σημείωσε η μετοχή της Tesla, κλείνοντας στο +6,22%, ενώ η μετοχή της Meta Platforms έκλεισε στο +2,27%.

    Ισχυρή ήταν η άνοδος και για τη μετοχή της Wells Fargo, στο +7,28%, αφού τερματίστηκε μια ποινή που απασχολούσε την τράπεζα.

     Τέλος οι μετοχές της Tripadvisor έκλεισαν με άλμα 9,24%, καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Ισχυρή άνοδος 1,8% για το WTI με ώθηση από τις λιανικές πωλήσεις Ιανουαρίου

    Microsoft: Επένδυση 3 δισ. ευρώ στη Γερμανία στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης

    Νέα κέρδη στις ευρωαγορές – Πώς έκλεισαν οι δείκτες την Πέμπτη



    ΣΧΟΛΙΑ