• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νέες βαριές απώλειες άνω του 1% για τον Nasdaq

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με απώλειες έκλεισαν την Τέταρτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με το 2024 να έχει μπει με το… αριστερό για τις μετοχές στη Νέα Υόρκη και ειδικότερα για αυτές του κλάδου της τεχνολογίας.

    Ειδικότερα, ο Dow  Jones έκλεισε στις 37.430,19 μονάδες με απώλειες -0,76%, ο S&P 500 στις 4.704,81 μονάδες με πτώση -0,80% ενώ ο Nasdaq στις 14.592,21 μονάδες με απώλειες -1,18%, στην χειρότερη ημέρα του από τον Οκτώβριο.

    Οι τεχνολογικές μετοχές υποχώρησαν καθώς εντός της ημέρας οι επενδυτές είδαν την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου να ξεπερνά για λίγο το 4%. Ωστόσο, η έκδοση των πρακτικών της FED, η οποία έδειξε πως οι αξιωματούχοι δεν υποστηρίζουν πλέον νέες αυξήσεις επιτοκίων οδήγησε ξανά στο «κόκκινο» τις αποδόσεις των ομολόγων, με αυτή του 10ετούς να υποχωρεί τελικά στο 3,91%.

    Πάντως, τα πρακτικά της FED έδειξαν πως οι αξιωματούχοι της βλέπουν πλέον τον πληθωρισμό να περιορίζεται, αλλά παραμένουν αμφίβολοι σχετικά με το ποιες θα πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις τους και πότε θα πρέπει να ξεκινήσουν τις μειώσεις των επιτοκίων.

    «Οι συμμετέχοντες τόνισαν γενικά τη σημασία της διατήρησης μιας προσεκτικής και εξαρτώμενης από δεδομένα προσέγγισης για τη λήψη αποφάσεων νομισματικής πολιτικής και επιβεβαίωσαν ότι θα ήταν σκόπιμο η πολιτική να παραμείνει σε περιοριστική θέση για κάποιο χρονικό διάστημα έως ότου ο πληθωρισμός κινηθεί σαφώς προς τα κάτω προς τον στόχο της Επιτροπής. », αναφέρεται στα πρακτικά.

    Προβληματισμό στην αγορά προκάλεσαν και τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, με την ένταση να κλιμακώνεται. Τη χθεσινή επίθεση στη Βηρυτό, κατά την οποία εξοντώθηκε ο υπαρχηγός της Χαμάς ακολούθησε σήμερα το μακελειό στο Ιράν, όπου 103 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του ετήσιου μνημόσυνου για τον ηγέτη των Φρουρών της Επανάστασης, Κασέμ Σουλεϊμανί. Κάτι που οδήγησε στην άνοδο των τιμών του πετρελαίου κατά 3%, δίνοντας στήριξη και στις πετρελαϊκές μετοχές.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι  Chevron (1,91%), Merck (1,35%), Amgen (1,11%) και Walt Disney (1,05%). Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Walgreens Boots Alliance (-4,05%) και Boeing (-3,12%). Απώλειες άνω του 2% σημείωσαν οι Caterpillar, Nike, Honeywell και 3M ενώ άνω του 1% σημείωσαν οι Home Depot, Goldman Sachs, Salesforce, Intel, Dow και American Express.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή έφερε άνοδο 3%

    Τζον Κέρμπι: Το Ισραήλ μπορεί να περιορίσει με στρατιωτικά μέσα τη Χαμάς, αλλά όχι να την εξαλείψει

    Ισπανία: Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι αφίξεις μεταναστών το 2023



    ΣΧΟΛΙΑ