• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νέα ισχυρή άνοδος για S&P 500 και Nasdaq, αναμένοντας τα αποτελέσματα των Big Tech και Tesla

    • NewsRoom
    χρηματιστές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street κατά τη διάρκεια συνεδρίασης


    Με το βλέμμα στραμμένο στις ανακοινώσεις των τεχνολογικών κολοσσών, η Wall Street συνέχισε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σε θετικό έδαφος.

    Ειδικότερα, την Τρίτη, o Dow Jones έκλεισε στις 38.503,69 μονάδες με κέρδη 0,69%, ο S&P 500  στις 5.070,55 μονάδες με άνοδο 1,20% ενώ ο Nasdaq στις 15.696,64 μονάδες με άλμα 1,59%.

    Η αγορά βρήκε αρχικά  στήριξη στην έκθεση για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ, η οποία ήταν ασθενέστερη από το αναμενόμενο, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο φέτος. Τα αποδυναμωμένα οικονομικά δεδομένα ερμηνεύονται ως ανοδικά για τις αγορές καθώς οι επενδυτές θεωρούν πως δίνουν περισσότερα κίνητρα στη FED για να επισπεύσει τη μείωση των επιτοκίων. Η αγορά αναμένει επίσης την Παρασκευή τη δημοσιοποίηση του δείκτη προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, του μέτρου του πληθωρισμού που προτιμά η FED.

    Από εκεί και πέρα, το ενδιαφέρον είναι στραμμένο στα αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων εταιρειών, και ειδικότερα των τεχνολογικών κολοσσών.

    Από τις εταιρείες που ανακοίνωσαν αποτελέσματα νωρίτερα την Τρίτη, η Spotify είδε τη μετοχή της να  εκτοξεύεται κατά 11,48% αφού ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street  και εξέδωσε θετικές προοπτικές για το δεύτερο τρίμηνο. Η UPS είδε τη μετοχή της να ενισχύεται κατά 2,4% αφού ο κολοσσός των παραδόσεων ξεπέρασε και αυτός τις προσδοκίες για τα κέρδη τριμήνου.

    Ισχυρά ανοδικά έκλεισαν και οι μετοχές της GE Aerospace, στο +8,31%, με την εταιρεία να αναφέρει άνοδο κερδών, ενώ στον αντίποδα η μετοχή της PepsiCo υποχώρησε κατά 2,9%, καθώς ανέφερε πως παρατηρεί να έχει πληγεί η ζήτηση στις ΗΠΑ.

    Η αγορά περίμενε τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε με το κλείσιμο η Tesla, τα οποία επιβεβαίωσαν τους φόβους των αναλυτών, με την εταιρεία να αναφέρει τη μεγαλύτερη πτώση εσόδων από το 2012. Πάντως η μετοχή της Tesla έκλεισε την Τρίτη στο +1,80%, ενώ και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κινείται ανοδικά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

    Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, ακολουθεί την Τετάρτη Η Meta Platforms, ενώ την Πέμπτη συνεχίζονται με τις Alphabet και Microsoft.



    ΣΧΟΛΙΑ