• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Νέα άνοδος στα futures των δεικτών

    Wall Street


    Σε θετικό έδαφος φαίνεται πως θα κινηθούν οι αγορές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street να καταγράφουν ανοδική πορεία.

    Η προηγούμενη εβδομάδα έφερε μία σχετική ηρεμία στους επενδυτές, καθώς οι κεντρικές τράπεζες διατήρησαν σταθερά τα επιτόκιά τους για ένα ακόμα μήνα. Βέβαια, συνεχίζει να παραμένει άγνωστο μέχρι πότε θα συνεχιστεί η νομισματική πολιτική σύσφιξης ως άμυνα στη μάχη ενάντια στον πληθωρισμό, ο οποίος συνεχίζει να διατηρείται πάνω από την τιμή στόχο του 2%.

    Όσον αφορά την αμερικανική οικονομία, οι πληροφορίες που μας παρέχουν εβδομαδιαία τα μακροοικονομικά δεδομένα, δείχνουν ότι παραμένει ισχυρή. Την ίδια ώρα τα οικονομικά στοιχεία των εταιρειών έχουν δώσει ως επί το πλείστον μία ώθηση στις αγορές, ενώ οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα ανησυχίας τόσο σε ανθρωπιστικό όσο σε γεωπολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

    Πώς κινούνται τα futures

    Λίγη ώρα πριν από το άνοιγμα των αγορών, τα futures κινούνται με ήπια άνοδο, με την τιμή του δολαρίου να υποχωρεί στο -0,13% και την απόδοση του δεκαετούς ομολόγου να κινείται περίπου στο 4,6

    Τα futures του Dow καταγράφουν οριακή άνοδο 0,02%.

    Αντίθετα, τα futures του S&P και του Nasdaq καταγράφουν ήπια άνοδο.

    Ειδικότερα, τα futures του S&P κινούνται στις 4.363,83 μονάδες με άνοδο 0,13%, ενώ του Nasdaq στις 15.130, 17 μονάδες με άνοδο 0,20%.

    Διαβάστε επίσης:
    Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Στα ζητήματα των υποκλοπών και της καθημερινότητας ρίχνει το βάρος ο Στέφανος Κασσελάκης

    Νέο ΔΕΗ blue hub στο Εμπορικό Πάρκο της Trade Estates που στεγάζει το ΙΚΕΑ στη Λάρισα

    5 πόνοι που σχετίζονται με την ηλικία και πώς να τους αναγνωρίσετε



    ΣΧΟΛΙΑ