• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα στο άνοιγμα έφερε η εισήγηση για πάγωμα των εμβολιασμών με το εμβόλιο της J&J

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με μικτά πρόσημα κινείται στο άνοιγμα της Τρίτης η Wall Street με τους επενδυτές να προβληματίζονται για την απόφαση της FDA να ζητήσει το πάγωμα του εμβολισμού με το εμβόλιο της Johnson & Johnson έπειτα από την εμφάνιση περιστατικών θρόμβωσης.

    Πρόκειται για περιστατικά σε γυναίκες, οι οποίες εμφάνισαν σχεδόν 2 εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό μια σπάνια διαταραχή που περιλαμβάνει τη ανάπτυξη θρομβώσεων, όπως αναφέρουν οι New York Times επικαλούμενες αξιωματούχους που ενημερώθηκαν για αυτή την απόφαση. Η εισήγηση έρχεται σε μια περίοδο που οι ΗΠΑ έχουν επιταχύνει τους εμβολιασμούς, κάτι που έχει οδηγήσει τους δείκτες στη Wall Street σε επίπεδα ρεκόρ το τελευταίο διάστημα, καθώς αυξάνεται η προσδοκία για την οικονομική ανάκαμψη.

    Η προσδοκίες για την ανάκαμψη έχουν αυξήσει τους φόβους για μια ταχύτερη άνοδο του πληθωρισμού, με τους αξιωματούχοι της Fed να καθησυχάζουν τους επενδυτές πως μια άνοδος του πληθωρισμού δεν πρόκειται να οδηγήσει σε αλλαγή της νομισματικής της πολιτικής. Πάντως αυτή την ώρα, και μετά την εισήγηση της FDA για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, η απόδοση του 10ετους αμερικανικού ομολόγου κινείται στο επίπεδο του 1.657%% υποχωρώντας από το χθεσινό κλείσιμο, δίνοντας στήριξη στις τεχνολογικές μετοχές.

    Παράλληλα, η αγορά αναμένει τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων τραπεζών, οι οποίες ανοίγουν τον νέο κύκλο εταιρικών ανακοινώσεων. Οι επενδυτές αναμένουν πως οι τράπεζες θα παρουσιάσουν θετικά αποτελέσματα.

    Η μετοχή της American Airlines υποχωρεί κατά 4,29%, καθώς η αεροπορική εταιρεία αναμένει υψηλότερες ζημίες στο τρίμηνο σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι για το α΄ τρίμηνο αναμένει καθαρές ζημιές 1,2-1,3 δισ. δολαρίων. Εάν αφαιρεθούν τα έκτακτα, οι καθαρές ζημιές διαμορφώνονται στα 2,7-2,8 δισ. δολάρια.

    H μετοχή της Altimeter Growth υποχωρεί κατά 5,52%. Η εταιρία ταχυμεταφορών και άλλων διαδικτυακών υπηρεσιών της Νοτιοανατολικής Ασίας, Grab, συμφώνησε στη συγχώνευσή της με εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPAC) που υποστηρίζεται από την Αltimeter σε μια συμφωνία 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Κάπως έτσι, λίγο πριν την πρώτη ώρα από το άνοιγμα των αμερικανικών αγορών, o Dow Jones υποχωρεί στις 33.641,21 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 0,31%. Αντίθετα ο S&P 500 ενισχύεται στις  4.130,97 μονάδες, με άνοδο 0,07%, ενώ ο Nasdaq  στις 13.927,60 μονάδες, με άνοδο 0,56%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η μετοχή της Salesforce (1,52%) και ακολουθεί αυτή της Apple (1,25%) ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν αυτές των IBM (-2,30%) και της Johnson & Johnson (-2,17%).



    ΣΧΟΛΙΑ