• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μικτά πρόσημα για τα futures με το βλέμμα στραμμένο στη Fed

    • NewsRoom
    Wall Street


    Μικτά πρόσημα εμφανίζουν την Τετάρτη τα futures των βασικών δεικτών της Wall Street, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στις ανακοινώσεις του επικεφαλής της FED Τζερόμ Πάουελ την Πέμπτη σχετικά με την αναθεώρηση του πλαισίου νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, η οποία αναμένεται να περιλαμβάνει μια νέα στρατηγική για τον πληθωρισμό.

    Την Τρίτη, Nasdaq και S&P 500 σημείωσαν νέο υψηλό ρεκόρ, ενώ από την άλλη ο Dow Jones κινήθηκε στα ρηχά. Συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,21% στις 28.248,44 μονάδες. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσε η μετοχή της Microsoft (1,30%) ενώ αντίθετα τη χειρότερη επίδοση σημείωσε η μετοχή της Exxon Mobil (-3,17%). O S&P 500 έκλεισε τις 3.443,62 μονάδες με άνοδο 0,36% ενώ ο Nasdaq στις 11.466,47 μονάδες με κέρδη 0,76%.

    Τις βάσεις για υγιή πληθωρισμό αναμένεται να βάλει στο ετήσιο συνέδριο της FED την Πέμπτη ο επικεφαλής της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας Τζερόμ Πάουελ, με τις προσδοκίες για να βγει κάτι θετικό να είναι αρκετά υψηλές. Παράλληλα, η Fed θέλει να ενισχύει τη δέσμευσή της για την πλήρη απασχόληση, καθώς το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ κυμαίνεται τώρα στο 10,2%, χαμηλότερο δηλαδή από το 14,7% του Απριλίου, αλλά σημαντικά ψηλότερο από το 3,5%, προ πανδημίας. Οι επενδυτές αναμένουν το ενδεχόμενο επιπρόσθετης δράσης της Fed όσον αφορά τη νομισματική τόνωση, ειδικά εάν ο Λευκός Οίκος και οι Δημοκρατικοί του Κογκρέσου παραμείνουν σε αδιέξοδο για ένα νέο πακέτο βοήθειας για τον κορονοϊό.

    Άνοδο σημείωσαν τον Ιούλιο οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά στις ΗΠΑ. Ειδικότερα, οι νέες παραγγελίες για διαρκή αγαθά αυξήθηκαν κατά 11,2% τον Ιούλιο από τον προηγούμενο μήνα, συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικούς ανοδικούς μήνες.

    Θετικά είναι τα βήματα που γίνονται ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, καθώς την Τρίτη υπήρξε επικοινωνία ανάμεσα στους εκπροσώπους των δύο μερών προκειμένου να δημιουργηθεί καλύτερο κλίμα ώστε να συζητηθεί σε καλύτερες βάσεις η μεταξύ τους εμπορική συμφωνία. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Αμερικανού εμπορικού αντιπροσώπου, υπήρξε επικοινωνία με τους αντιπροσώπους του Πεκίνου στην οποία συζήτησαν «τα βήματα που έχει κάνει η Κίνα για να επιφέρει τις δομικές αλλαγές που προβλέπει η Συμφωνία, που θα διασφαλίσουν μεγαλύτερη προστασία για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, θα αφαιρέσουν εμπόδια για τις αμερικανικές επιχειρήσεις στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και της γεωργίας και θα εξαλείψουν την αναγκαστική μεταφορά τεχνολογίας».

    Στο μέτωπο του κορονοϊού, η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένει δύσκολη ωστόσο οι νέες περιπτώσεις κρουσμάτων πέφτουν σταδιακά.

    Στο κλίμα αυτό, τα futures του Dow Jones υποχωρούν κατά 20 μονάδες, ή στο -0,08% ενώ τα μελλοντικά συμβόλαια του S&P 500 σημειώνουν ήπια κέρδη στο 0,04%. Τα μελλοντικά συμβόλαια του τεχνολογικού Nasdaq κερδίζουν 17,25 μονάδες, στο +0,13%.



    ΣΧΟΛΙΑ