• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μετά δυσκολίας η προσπάθεια επιστροφής σε θετικό έδαφος

    • NewsRoom
    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Με μικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή, με την αγορά να επιχειρεί μια επιστροφή της σε θετικά πρόσημα μετά τις δύο συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

    Στο πρώτο μισό της ημέρας, ο Dow Jones κινείται στις  στις 33.693 μονάδες με άνοδο 0,44%, ενώ στο +0,17% κινείται ο S&P 500, ο οποίος βρίσκεται λίγο πάνω από τις 3.953 μονάδες.

    Αντίθετα, με απώλειες Nasdaq 0,31% κινείται ο τεχνολογικός Nasdaq, στις 11.114 μονάδες.

    Οι κινήσεις της Παρασκευής έρχονται στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του προέδρου της FED του Σεντ Λούις, ο οποίος υποστήριξε πως τα βασικά επιτόκια δεν βρίσκονται ακόμα σε μια ζώνη που θα μπορούσενα θεωρηθεί «επαρκώς περιοριστική», προτείνοντας πως το τελικό εύρος τους θα μπορούσε να αυξηθεί έως το 7%, ποσοστό υψηλότερο από αυτό που τιμολογεί η αγορά.

    Αν και μερικοί αναλυτές, όπως ο επικεφαλής οικονομολόγος της FHN, Chris Low, επικρότησαν ως «ειλικρινή» τα σχόλια, άλλοι  αναλυτές αρχίζουν να δείχνουν μια δυσφορία για τις συνεχείς «βόμβες» των αξιωματούχων της FED, κάθε φορά που η αγορά επιχειρεί ένα μίνι ράλι.

    «Πιστεύουμε πως οι επενδυτές θα πρέπει να δίνουν πιο πολύ έμφαση στα πραγματικά δεδομένα και να μην επικεντρώνονται στη ρητορική της FED. Tούτoy λεχθέντος, οι επενδυτές έχουν βαρεθεί να παλεύουν με τις καθημερινές “βόμβες” της FED και ο φόβος είναι ότι μπορεί να χρειαστούν 2-3 ακόμη αναφορές για τον ΔΤΚ για να σταματήσουν οι αξιωματούχοι να προειδοποιούν την αγορά κάθε φορά που προσπαθεί να κάνει ράλι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Adam Crisafulli, ιδρυτής της Vital Knowledge.

    Από την πλευρά της η  Shelby McFaddin, επενδυτικός αναλυτής της Motley Fool Asset Management, τόνισε πως τα σχόλια για τον πληθωρισμό οδήγησαν τους επενδυτές να πιστέψουν ότι η Fed δεν πιστεύει ότι η οικονομία έχει «κρυώσει» αρκετά.

    Πέρα από τις δηλώσεις των αξιωματούχων της FED, η αγορά εξακολουθεί να παρακολουθεί τα εταιρικά αποτελέσματα των εισηγμένων εταιριών του λιανικού εμπορίου. Η μετοχή της Ross Stores κινείται στο +10,43% ενώ στο +1,65% κινείται η μετοχή της Gap καθώς τα αποτελέσματα τους ικανοποίησαν τους επενδυτές.

    Ισχυρά ανοδικά κινείται και η μετοχή της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Palo Alto Networks (+8,61%) Που επίσης ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα τριμήνου.

    Αντίθετα, πτώση 2,56% σημειώνει η μετοχή της Nvidiα, η οποία παρουσίασε μικτά αποτελέσματα, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για τα έσοδα αλλά χάνοντας τον στόχο για τα κέρδη.



    ΣΧΟΛΙΑ