• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με συνολικές απώλειες 1,5% έκλεισε την εβδομάδα ο Dow Jones

    • NewsRoom
    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Με ήπιες απώλειες έκλεισαν την Παρασκευή οι μετοχές στη Wall Street, με την αγορά να προσπαθεί να αντιμετωπίσει την ανησυχία γύρω από την επικείμενη συνεδρίαση της FED, βρίσκοντας μια μικρή στήριξη στα νέα στοιχεία από την αγορά εργασίας.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,55% στις 33.734,88 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε στις 4.398,95 μονάδες με απώλειες -0,29% ενώ ο Nasdaq τερμάτισε στις 13.660,72 μονάδες, καταγράφοντας πτώση -0,13%.

    Και οι τρεις δείκτες ολοκλήρωσαν με απώλειες την εβδομάδα. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά περίπου 0,6%, ενώ ο Nasdaq κατά 0,3%. Ο Dow Jones έκλεισε με συνολικές απώλειες 1,5%.

    Σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση του Υπουργείου Εργασίας  των ΗΠΑ για τον Ιούνιο, οι νέες θέσεις εργασίας εκτός γεωργίας αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο, υποχωρώντας μάλιστα σημαντικά από τον Μάιο. Ειδικότερα, αυξήθηκαν κατά 209.000, ενώ το ποσοστό ανεργίας έφτασε στο 3,6%. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones είχαν προβλέψει ότι θα προστεθούν 240.000 θέσεις, με ένα παρόμοιο επίπεδο ανεργίας.

    Ωστόσο, η αύξηση στον μέσο όρο των ωριαίων μισθών παρέμεινε σταθερή στο 4,4%, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν μείωση στο 4,2%, ενισχύοντας τους φόβους ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να βρει λόγο να συνεχίσει την πολιτική αύξησης των επιτοκίων της.

    Μετά τη δημοσιοποίηση των δεδομένων, οι traders διατήρησαν τα στοιχήματά τους, με την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από τη FED κατά 25 μ.β. να παραμένει στο 92%. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ανέφεραν στη συνάντησή τους τον Ιούνιο ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων το 2023.

    Οι επενδυτές στρέφουν τώρα την προσοχή τους στα στοιχεία για τον πληθωρισμό την επόμενη εβδομάδα.  Οι αναλυτές ελπίζουν ότι η δημοσίευση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουνίου την Τετάρτη, καθώς και του δείκτη τιμών παραγωγού του περασμένου μήνα την Πέμπτη, θα ενισχύσουν την εικόνα για μια πτωτική τροχιά.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Εβδομαδιαία κέρδη άνω του 4% για WTI και Brent

    Άνοδος για τον χρυσό – Έκλεισε στα 1.932,5 δολάρια ανά ουγγιά

    Ευρωαγορές: Βαρειές απώλειες για τον Stoxx 600 σε επίπεδο εβδομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ