• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με νέα ήπια άνοδο διεύρυνε το θετικό σερί

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Σε ανοδικό έδαφος έκλεισαν για μια ακόμη ημέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τετάρτη.

    Ο Dow  Jones έκλεισε στις 34.991,21 μονάδες με άνοδο 0,47%, ο S&P 500 έκλεισε στις 4.502,88 μονάδες με κέρδη 0,16% ενώ ο Nasdaq στις 14.103,84 μονάδες με άνοδο  0,07%.

    Μετά την πτώση 18 μονάδων βάσης την Τρίτη, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σημείωσε άνοδο 9 μονάδων βάσης στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ανεβαίνοντας στο 4,539%.

    Η Wall Street ερχόταν από μια ισχυρή συνεδρίαση την Τρίτη στην οποία ο S&P 500 και ο Nasdaq είχαν την καλύτερη μέρα τους από τον Απρίλιο. Αυτά τα κέρδη ήρθαν αφού ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε σταθερός τον Οκτώβριο , ενώ η συναίνεση του Dow Jones ανέμενε ελαφρά άνοδο.

    Την Τετάρτη, τα νέα στοιχεία έδειξαν πως ο δείκτης τιμών παραγωγού του Οκτωβρίου, ο οποίος μετρά τις τιμές χονδρικής, υποχώρησε κατά 0,5% σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση του από τον Απρίλιο του 2020. Ωστόσο, μείωση κατά 0,1% τον περασμένο μήνα κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις, έπειτα από αύξηση κατά 0,9% τον Σεπτέμβριο, ωστόσο δεν επιβεβαίωσαν την πρόβλεψη για μείωση κατά 0,3% βάσει της μέσης εκτίμησης των αναλυτών.

    Στις εταιρικές ειδήσεις, η Target σημείωσε σχεδόν 18% μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο. Οι μετοχές της εταιρείας ένδυσης VF Corp σημείωσαν άνοδο 14% μετά την αναβάθμιση από τη JPMorgan.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, η Disney έκλεισε στο +3,14%, η Intel στο +3,04% και η Walgreens Boots Alliance στο +2,18%, σημειώνοντας τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των 23 ανοδικών τίτλων. Από τις υπόλοιπες 7 μετοχές που έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος, τη χειρότερη επίδοση σημείωσαν οι Salesforce και Merck,  με απώλειες 0,80% έκαστη.

    Διαβάστε επίσης

    Ευρωαγορές: Κέρδη μετά την υποχώρηση του πληθωρισμού στη Βρετανία

    ΗΠΑ: Εγκάρδια υποδοχή Μπάιντεν στον Σι Τζινπίνγκ

    ΗΠΑ: Οι μισοί ψηφοφόροι του Μπάιντεν θα τον ξαναψήφιζαν για να εμποδίσουν την επιστροφή Τραμπ



    ΣΧΟΛΙΑ