• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με μικτά πρόσημα το άνοιγμα της Παρασκευής

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με μικτά πρόσημα κινείται στο άνοιγμα της Παρασκευής η Wall Street, με τον δείκτη Nasdaq να υποχωρεί σε αρνητικό έδαφος μετά το ισχυρό κλείσιμο της Πέμπτης την ώρα που η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ενισχύεται ελαφρώς.

    Την Πέμπτη, ο Τζερόμ Πάουελ της Federal Reverse επανέλαβε πως υπάρχει ακόμα μεγαλύτερος χώρος για οικονομική ανάκαμψη από την κρίση της πανδημίας. «Η ανάκαμψη παραμένει άνιση και ημιτελής» ανέφερε σε εκδήλωση του ΔΝΤ. Επανέλαβε επίσης πως ο πληθωρισμός δεν αναμένεται να ανέβει σταθερά σε υψηλά επίπεδα που θα οδηγούσαν σε αλλαγή στάσης τη FED, αν να και θα υπάρχουν βραχυπρόθεσμες πιέσεις στις τιμές.

    Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την Παρασκευή βρίσκονται τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού. Ο δείκτης σημείωσε μεγαλύτερη του αναμενόμενου μηνιαία άνοδο της τάξης του 1% τον Μάρτιο, από 9,5% έναν μήνα νωρίτερα. Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, ο δείκτης σημείωσε άνοδο 4,2%.  Οι αναλυτές ανέμεναν μηνιαία άνοδο 0,5% και άνοδο 3,8% από έτος σε έτος.

    Από τα επιχειρηματικά νέα, ξεχωρίζει το πιθανό ηλεκτρικό πρόβλημα σε ορισμένα αεροσκάφη 737 MAX της Boeing,  με την εταιρεία να στέλνει σχετική προειδοποίηση σε 16 πελάτες της. Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 1,75%.

    Στην εικόνα των βασικών δεικτών, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της Παρασκευής, ο Dow Jones ενισχύεται στις 33.560,65 μονάδες, με άνοδο 0,17%, ο S&P 500 στις 4.101,60 μονάδες, με άνοδο 0,11%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί στις 13.808,80 μονάδες, με απώλειες -0,15%.



    ΣΧΟΛΙΑ