• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με μικτά πρόσημα άνοιξαν οι βασικοί δείκτες τη Δευτέρα

    γυναίκα χρηματιστής της Wall Street με μάσκα


    Μικτή εικόνα επικρατεί στα πρώτα λεπτά από το άνοιγμα της Wall Street τη Δευτέρα, με τον S&P 500 να υποχωρεί μετά το κλείσιμο σε νέο ιστορικό υψηλό την Παρασκευή.

    Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται προς την επερχόμενη συνεδρίαση της FED για τη νομισματική πολιτική, όπου και πάλι δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια αλλαγή ως προς τα βασικά επιτόκια παρά την αύξηση του πληθωρισμού. Ωστόσο οι επενδυτές αναμένουν τα συμπεράσματα και τις παρατηρήσεις της FED για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και τον πληθωρισμό, όπως αυτά θα ανακοινωθούν την Τετάρτη μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης.

    Οι επενδυτές θέλουν επίσης να δουν αν η αύξηση του πληθωρισμού οδηγήσει τη FED στο να μελετήσει τον περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων ανά μήνα. Αναμένουν επίσης αν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση από το χρονικό διάστημα που η FED προβλέπει πως θα αρχίσει να αναπροσαρμόζει τα βασικά της επιτόκια, το οποίο προς το παρόν τοποθετείται το 2024.

    Από εκεί και πέρα η αγορά παρακολουθεί και την πορεία των κρυπτονομισμάτων, τα οποία ανακάμπτουν τη Δευτέρα με το bitcoin να επιστρέφει πάνω από το όριο των 40.000 δολαρίων με άνοδο 12%.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς, ο Dow Jones κινείται στις  34.340,76 μονάδες, με απώλειες -0,40%, ο S&P 500 στις 4.238,90 μονάδες με πτώση -0,20% ενώ ο Nasdaq στις 14.095,48 μονάδες, με άνοδο  26,06.



    ΣΧΟΛΙΑ