• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με ήπιες απώλειες έκλεισαν οι βασικοί δείκτες – Νέο ιστορικό υψηλό για τον Russell 2000

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με ήπιες απώλειες έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μια μέρα μετά το ράλι της Δευτέρας λόγω των θετικών νέων για το εμβόλιο της Moderna που έφερε τον Dow Jones και τον S&P 500 σε νέα ιστορικά υψηλά.

    Οι επενδυτές επιχείρησαν να κεφαλαιοποιήσουν ένα μέρος των κερδών των προηγούμενων συνεδριάσεων, την ώρα που οι μετοχές του κλάδο της εμπορίας φαρμάκων δέχονται ισχυρές πιέσεις λόγω της ανακοίνωσης της Amazon για την έναρξη του δικού της ηλεκτρονικού φαρμακείου, που προσφέρει στα μέλη του Amazon Prime δωρεάν παράδοση φαρμάκων.

    Την ίδια ώρα, τα νέα για την πανδημία συνέχισαν να προβληματίζουν τους επενδυτές, καθώς παρά τις ενισχυμένες ελπίδες που φέρουν τα νέα για τα εμβόλια, οι επόμενες εβδομάδες παραμένουν δύσκολες, ειδικά καθώς οι πολιτείες αυξάνουν τα περιοριστικά μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας, το δεύτερο κύμα της οποίας χτυπά με μεγάλη ένταση τη χώρα. Μάλιστα η ανησυχία τους αυξήθηκε περισσότερο έπειτα από τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις των Οκτώβριο, οι οποίες δεν κατάφεραν να πιάσουν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

    Πάντως, οι δηλώσεις του επικεφαλής της FED Τζερόμ Πάουελ -ο οποίος τόνισε πως η οικονομία θα χρειαστεί νέες κινήσεις από το Κογκρέσο για τη στήριξή της το επόμενο διάστημα, καθώς οι μήνες μπροστά μας αναμένονται δύσκολοι – βοήθησαν την αγορά να περιορίσει τις πιέσεις που δεχόταν  μέχρι εκείνη την ώρα.

    Αντίθετα, παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα που παρουσίασαν τόσο η Walmart (η οποία μάλιστα ανακοίνωσε αύξηση  79% των ηλεκτρονικών πωλήσεων ) όσο και η Home Depot, δεν κατάφεραν να βρουν την αναμενόμενη στήριξη των επενδυτών, παρασυρόμενες από το αρνητικό γενικότερο κλίμα.

    Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones έκλεισε στις 29.783,35 μονάδες περιορίζοντας τις απώλειές του στο -0,56%. Από τις 30 μετοχές του δείκτη,  μόλις ΄6 έκλεισαν με άνοδο, με τη μεγαλύτερη στήριξη να προσφέρουν οι μετοχές των Boeing (3,78%) και Salesforce.com (2,51%). Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές της Walgreens (-9,63%), δεχόμενη ισχυρό πλήγμα από την ανακοίνωση της Amazon, της Home Depot (-2,54%) και  της Walmart (-2,01%).

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 3.609,53 μονάδες με απώλειες -0,48% ενώ ο  Nasdaq  στις 11.899,34 μονάδες και το -0,21%.

    Αντίθετα, σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε ο δείκτης χαμηλής κεφαλαιοποίησης Russell 2000, ο οποίος έκλεισε στις 1.791,91 μονάδες με άνοδο 0,37%.



    ΣΧΟΛΙΑ