• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με ήπια άνοδο ολοκλήρωσαν τον χειρότερο Οκτώβριο από το 2020 οι Dow Jones και S&P 500

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Ανοδικά ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Οκτωβρίου στη Wall Street, κάτι που ωστόσο δεν κατάφερε να διαφοροποιήσει ιδιαίτερα την κατάσταση σε επίπεδο μήνα. Ο Dow Jones και ο S&P 500 ολοκλήρωσαν έτσι τον χειρότερο Οκτώβριο από το 2020, ενώ ο Nasdaq τον χειρότερο Οκτώβριο από το 2018.

    Ειδικότερα, στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 33.052,87 μονάδες με άνοδο 0,38%, ο S&P 500 έκλεισε στις 4.193,80 μονάδες με κέρδη 0,65% ενώ ο Nasdaq τερμάτισε στις 12.851,24 μονάδες με άνοδο 0,48%.

    Σε επίπεδο μήνα, ο Dow Jones ολοκλήρωσε τον Οκτώβριο με συνολικές απώλειες 1,4%, ο S&P 500 με πτώση 2,2%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq με βουτιά 2,8%. Αυτός ήταν ο τρίτος συνεχόμενος πτωτικός μήνας για τους δείκτες.

    Η αγορά αναμένεται αύριο για την ανακοίνωση της επιτροπής νομισματικές πολιτικής της Federal Reserve, η οποία πιθανότατα θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο εύρος του 5,25% με 5,50%.

    Πιο μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά αναμένεται να έχει η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της κεντρικής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, που θα ακολουθήσει, με την αγορά για μια ακόμα φορά να ζητά σαφήνεια σχετικά με τα επόμενα βήματα της Ομοσπονδιακής τράπεζας.

    Στα μάκρο της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη συνέχισε να υποχωρεί τον Οκτώβριο, στο 102,6, πάνω πάντως από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στο 100,0 σε δημοσκόπηση του Reuters.

    Στις εταιρικές ανακοινώσεις, η Caterpillar ξεπέρασε μεν τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο τρίμηνο, με την μετοχή της πάντως να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των τίτλων του Dow Jones, υποχωρώντας κατά 6,65%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση στο ανεκτέλεστό της, κάτι που υποδηλώνει ότι περιορίζεται η ζήτηση.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones οι 25 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και τέσσερις με αρνητικό. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Boeing (2,45%), Intel (2,27%) και  Honeywell International (1,96%), ενώ πέρα από την Caterpillar, σημαντικές ήταν και οι απώλειες της Amgen (-2,85%).

    Διαβάστε επίσης

    Πόλεμος στο Ισραήλ: Θετικός ο Νετανιάχου για ανθρωπιστικό διάδρομο από την Κύπρο στη Γάζα

    AFP: Η Χαμάς θα απελευθερώσει τους ξένους ομήρους τις επόμενες ημέρες

    Νέα άνοδος στις ευρωαγορές εν όψει Fed – Στο +0,59% ο Stoxx 600 – Πώς κινήθηκαν οι δείκτες



    ΣΧΟΛΙΑ