• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με εβδομαδιαίες απώλειες έκλεισαν Dow Jones και S&P 500

    Wall Street


    Με νέα πτώση έκλεισαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street, ολοκληρώνοντας ωστόσο μακριά από τα χαμηλά ημέρας καθώς την τελευταία ώρα επιχειρήθηκε μια προσπάθεια για να μαζευτούν οι απώλειες.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.300,62 μονάδες με οριακές απώλειες -0,03%, ο S&P 500 στις 4.124,08 μονάδες με πτώση -0,16% ενώ ο Nasdaq στις 12.284,74 μονάδες με απώλειες -0,35%.

    Σε επίπεδο εβδομάδας ο S&P 500 και ο Dow υποχώρησαν για δεύτερο συνεχόμενο πενθήμερο, σημειώνοντας πτώση 0,29% και 1,1%, αντίστοιχα. Αντίθετα, ο Nasdaq κατάφερε να κλείσει με άνοδο 0,40%, χάρη στη στήριξη που έλαβε από τους μεγάλους τεχνολογικούς κολοσσούς μέσα στην εβδομάδα.

    Οι επενδυτές προβληματίστηκαν την Παρασκευή με την προκαταρκτική μέτρηση για τον δείκτη καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, ο οποίος υποχώρησε σε χαμηλό έξι μηνών, στο 57,7. Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν πως θα βρισκόταν στις 63,0 μονάδες τον Μάιο. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι προοπτικές για τον πληθωρισμό τα επόμενα 5 χρόνια ανήλθαν στο 3,2%, ισοδυναμώντας με το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2008.

    Η αγορά συνεχίζει επίσης να παρακολουθεί με παρακολουθούν επίσης το πολιτικό αδιέξοδο στην Ουάσιγκτον καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους, με την νέα συνάντηση μεταξύ Μπάιντεν και ηγετών του Κογκρέσου να αναβάλλεται για την επόμενη εβδομάδα.

    Εν τω μεταξύ, στο μέτωπο των περιφερειακών τραπεζών, η PacWest συνέχισε να υποχωρεί την Παρασκευή, περιορίζοντας πάντως τις απώλειες της στο -2,9%. Την Πέμπτη, οι περιφερειακές τράπεζες είχαν σημειώσει ισχυρή πτώση, με την PacWest να κλείνει στο -20% καθώς δήλωσε ότι οι καταθέσεις της μειώθηκαν απότομα την περασμένη εβδομάδα .

    Η αγορά είδε επίσης την Παρασκευή τις τιμές  των εισαγωγών να αυξάνονται κατά  0,4% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο, στην πρώτη ανοδική κίνηση μέχρι στιγμής το 2023. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν άνοδο 0,3% τον Απρίλιο, σε σύγκριση με την πτώση 0,6 % τον προηγούμενο μήνα.

    Σε επίπεδο Dow Jones, o IΒΜ (1,60%),  P&G (1,02%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι JPMorgan (-1,43%) και Nike (-1,64%).



    ΣΧΟΛΙΑ