• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με απώλειες 1% οι βασικοί δείκτες αναμένοντας τη FED – Ισχυρές πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές

    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με ισχυρές απώλειες, αλλά μακριά από τα χαμηλά ημέρας, έκλεισαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Stret, στον απόηχο της κατάρρευσης της First Republic και μια μέρα πριν τις σημαντικές ανακοινώσεις της FED, με την αγορά να «κρέμεται» από τα χείλη του Τζερόμ Πάουελ.

    Ειδικότερα o Dow Jones έκλεισε στις 33.684,53 μονάδες με απώλειες -1,08%, ο S&P 500 στις 4.119,58 μονάδες με πτώση -1,16% ενώ στο -1,08% έκλεισε ο Nasdaq ολοκληρώνοντας την ημέρα στις 12.080,51 μονάδες.

    Οι περιφερειακές τράπεζες δέχθηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, καταφέρνοντας ωστόσο να τις περιορίσουν στο τέλος της ημέρας, ακολουθώντας τις εξελίξεις με την First Republic Bank και την εξαγορά της από την JPMorgan. H μετοχή της  Western Alliance έκλεισε με απώλειες 15,14%.

    Αντίστοιχα, και οι μεγάλες τράπεζες βρέθηκαν στο στόχαστρο των πωλητών, με την  JPMorgan να υποχωρεί περίπου κατά 1,59%, την Morgan Stanley κατά 1,87%, την Goldman Sachs κατά 2,13%,  τη Bank of America κατά 3,03% και τη Wells Fargo  κατά 3,84%.

    Αναφορικά με τη FED, η αγορά αναμένει πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα προχωρήσει σε μία ακόμα αύξηση επιτοκίων την Τετάρτη, πριν κάνει μία παύση κρατώντας τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα για κάποιο χρονικό διάστημα. Εφόσον οι αναλυτές επιβεβαιωθούν, η Fed θα αυξήσει το επιτόκιο κατά 0,25 τα επιτόκια θα εκτοξευτούν στο εύρος μεταξύ 5%-5,25%.

    Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, το μεγάλο ενδιαφέρον στρέφεται στις ανακοινώσεις της AMD με την αγορά να αναμένει σημαντική πτώση πωλήσεων λόγω της πτώσης των πωλήσεων υπολογιστών στο πρώτο τρίμηνο του 2022. Οι ανακοινώσεις της AMD έρχονται λίγες μέρες αφότου η ανταγωνιστική Intel ανέφερε τις χειρότερες τριμηνιαίες της απώλειες, οι οποίες ωστόσο αποδείχθηκαν καλύτερες από τους φόβους των αναλυτών.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, μόλις 3 κατάφεραν να κλείσουν ανοδικά. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Merck & Co. (1,30%), ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Johnson & Johnson (0,89%) και  McDonald’s (0,13%). Στον αντίποδα, βουτιά 4,28% σημείωσε η Chevron, ακολουθώντας την ελεύθερη πτώση του WTI την Τρίτη, ενώ στο -3,79% έκλεισε η American Express και στο -3,21% η Walgreens Boots Alliance. Πτώση άνω του 2% σημείωσαν επίσης οι Salesforce (-2,04%), Cisco (-2,07%), Goldman Sachs (-2,13%),  Visa (-2,34%), 3M (-2,70%) και Verizon (-2,71%).

    Εκτός του Dow Jones, η μετοχή της Coinbase ολοκλήρωσε την ημέρα με άνοδο άνω  του 2% καθώς ανακοίνωσε πως δημιουργεί νέα πλατφόρμα συναλλαγών παραγώγων crupto για θεσμικούς επενδυτές εκτός των ΗΠΑ.



    ΣΧΟΛΙΑ