• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Με απώλειες 1% για τον Nasdaq ξεκίνησε η εβδομάδα

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με απώλειες ξεκίνησε την εβδομάδα η Wall Street, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να προβληματίζονται για τα στοιχεία από την αγορά εργασίας που ανακοινώθηκαν την περασμένη Παρασκευή.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.891,02 μονάδες με απώλειες -0,10%, ο S&P 500 στις 4.111,08 μονάδες με πτώση -0,61% ενώ ο Nasdaq  στις 11.887,45 μονάδες υποχωρώντας κατά 1%.

    Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε άλλες 517.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε στο 3,4%, στοχαμηλότερο επίπεδο από το 1969.

    Η υπουργός Οικονομικών  Τζάνετ Γέλεν δήλωσε τη Δευτέρα πως τα στοιχεία από την αγορά εργασίας δείχνουν πως η αμερικανική οικονομία παραμένει «ισχυρή και ανθεκτική» και βρίσκεται σε καλή πορεία για να αποφύγει την ύφεση. «Δεν έχεις ύφεση όταν υπάρχουν 500.000 θέσεις εργασίας και το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας τα τελευταία 50 χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Η Γέλεν παραδέχθηκε πως ο πληθωρισμός «παραμένει πολύ υψηλός», αν και βρίσκεται σε φάση υποχώρησης.

    Παράλληλα, ο επικεφαλής της FED Atlanta, Raphael Bostic σημείωσε στο Bloomberg τη Δευτέρα πως ενδεχομένως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να χρειαστεί να αυξήσει το κόστος δανεισμού υψηλότερα απ’ ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, δεδομένης της απροσδόκητα ισχυρής προόδου στην αγορά εργασίας.

    Τώρα οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον τη συνέντευξη του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ την Τρίτη στο Economic Club of Washington,  προκειμένου να δουν αν θα υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για τη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τους επόμενους μήνες.

    Σε επίπεδο μετοχών, τη μεγαλύτερη άνοδο από τους 30 τίτλους του Dow Jones σημείωσαν οι Travelers (1,78%), Caterpillar (1,49%) και McDonald’s (1,37%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση οι  Intel (-4,22%),  Walgreens Boots Alliance (-2,18%) και Cisco Systems (-2,18%).

    Η μετοχή της Dell  υποχώρησε κατά 3,02%, μετά την ανακοίνωσε πως προχωρά σε περικοπές 6.650 θέσεων εργασίας.

    Η Tyson Foods Inc. η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία κρέατος, ανακοίνωσε σήμερα ότι τα κέρδη της το α’ τρίμηνο υποχώρησαν 70% σε ετήσια βαση, με τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 4,61%.

    Τέλος, εκρηκτική άνοδο 92,13% σημείωσε για μια ακόμα μέρα η μετοχή meme της Bed, Bath and Beyond, η οποία φλερτάρει με την χρεωκοπία.



    ΣΧΟΛΙΑ