• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Μάζεψαν στο τέλος τις απώλειες, αναμονή για την ανακοίνωση του πληθωρισμού Μαρτίου

    • NewsRoom
    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Με μεικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας έκλεισε τελικά την Τρίτη η Wall Street, με την αγορά να αναμένει με ενδιαφέρον τις αυριανές ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό Μαρτίου. Ωστόσο, νωρίτερα το κλίμα ήταν ιδιαίτερα αρνητικό, με τους βασικούς δείκτες να καταφέρνουν να μαζεύουν τις απώλειες στο τέλος της συνεδρίασης.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε  τελικά στις 38.883,67 μονάδες με οριακές απώλειες -0,02%, ο S&P 500 έκλεισε στις 5.209,91 μονάδες με ήπια άνοδο 0,14% ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε στις 16.306,64 μονάδες με άνοδο 0,32%.

    Η έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαρτίου έχει προγραμματιστεί να δημοσιευθεί αύριο πριν την έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street, με τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones να προβλέπουν μια νέα άνοδο κατά 0,3% σε μηνιαία βάση.

    Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τα δεδομένα του πληθωρισμού, ο οποίος στις αρχές του 2024 εμφανίζεται ιδιαίτερα ανθεκτικός, αναζητώντας ενδείξεις σχετικά με το πότε η Fed θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Αυτήν τη στιγμή, η πιθανότητα για μια πρώτη μείωση τον Ιούνιο τιμολογείται κοντά στο 50%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, άλμα 3,67% σημείωσε η Cisco Systems, ενώ στο +1,11% έκλεισε η μετοχή της Intel, με την εταιρεία να παρουσιάζει τα νέα της τσιπ για εφαρμογές  Τεχνητής Νοημοσύνης. Στον αντίποδα, η μετοχή της Travelers έκλεισε στο -2,93%, η American Exrpess στο -1,91% και η Boeing στο -1,89%.

    Εκτός του Dow Jones, απώλειες 2,04% σημείωσε η μετοχή της Nvidia, καθώς ο ανταγωνισμός με την Intel στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης οξύνεται.

    Στην κορυφή των μετοχών του S&P 500 βρέθηκε η μετοχή της Moderna, με άνοδο 6,19%.

    Διαβάστε επίσης

    Πετρέλαιο: Νέα υποχώρηση με το βλέμμα στη Γάζα

    Ευρωαγορές: Έκλεισαν σε αρνητικό έδαφος – Στο -0,61% ο Stoxx 600

    Χρηματιστήριο: Πάρτι στις τράπεζες που από το ναδίρ της διόρθωσης βρέθηκαν μία ανάσα από τα υψηλά 52 εβδομάδων, +4,08% ο ΜΥΤΙΛ



    ΣΧΟΛΙΑ