• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Κέρδη στο άνοιγμα με ώθηση από AstraZeneca – Ανακάμπτει ο τεχνολογικός κλάδος

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε ανοδικό έδαφος άνοιξαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά το sell-off στον τεχνολογικό κλάδο που οδήγησε κυρίως τον Nasdaq στις χειρότερες εβδομαδιαίες απώλειες των τελευταίων μηνών.

    Η αισιοδοξία επανέρχεται στους επενδυτές μετά την ανακοίνωση της AstraZeneca ότι συνεχίζει τις δοκιμές της φάσης 3 του εμβολίου, η οποία είχε διακοπεί την προηγούμενη εβδομάδα λόγω εμφάνισης ανεξήγητης παρενέργειας σε ασθενή.

    Η αγορά επιθυμεί διακαώς μια συμφωνία για πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας από το Κογκρέσο, ωστόσο οι ενδείξεις δεν είναι ενθαρρυντικές. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας της Γερουσίας, Mitch McConnell, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι πιθανότητες για τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς να καταλήξουν σε συμφωνία δεν «μοιάζουν τόσο καλές τώρα» ενώ νωρίτερα η Νάνσι Πελόζι είχε δηλώσει ότι οι Δημοκρατικοί και ο Λευκός Οίκος εξακολουθούν να έχουν σοβαρές διαφορές.

    Στα μάκρο, η ByteDance απέρριψε την προσφορά της Microsoft για αγορά των δραστηριοτήτων της TikTok στις ΗΠΑ και επέλεξε την Oracle ως συνεργάτη στις ΗΠΑ, ενώ η κατασκευάστρια τσιπ Nvidia φέρεται να είναι κοντά στην ολοκλήρωση μιας συμφωνίας για την εξαγορά της βρετανικής Arm Holdings έναντι ποσού άνω των 40 δισ. δολαρίων.

    Το βλέμμα στρέφεται το δίχως άλλο στις τεχνολογικές μετοχές, καθώς εκείνες ήταν που χτυπήθηκαν περισσότερο την προηγούμενη εβδομάδα. Η μετοχή της Microsoft, λίγο μετά το άνοιγμα, κέρδιζε 1,8%, με την μετοχή της Apple να μοιάζει να ανακάμπτει, αφού κερδίζει κοντά στο 3%.

    Μικτά πρόσημα στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τον βρετανικό δείκτη FTSE 100 να βρίσκεται στις 6.025,78 μονάδες με πτώση 0,10%, τον γερμανικό DAX στις 13.202,89 μονάδες οριακή πτώση στο 0,01% ενώ αντίθετα ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει στις 5.054,95 μονάδες στο +0,41%. Πτώση 0,19% σημειώνει και ο ιταλικός FTSE MIB, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει άνοδο κατά 0,26%. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται στις 368, μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,21%.

    Στο κλίμα αυτό, ο Dow Jones, λίγη ώρα μετά το άνοιγμα, κινείτο ανοδικά στις 28.045 μονάδες και στο +1,37%, με τον S&P 500 να ενισχύεται επίσης, στις 3.400 μονάδες και στο +1,78%. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq δείχνει ισχυρά σημάδια ανάκαμψης, καθώς τρέχει με 2,29% στις 11.100 μονάδες.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ