• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Κέρδη 1,2% για S&P 500 στην καλύτερη συνεδρίαση από τον Αύγουστο – Βουτιά 10% για την Manchester United

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με ισχυρή άνοδο ξεκίνησαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες της Wall Street.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.984,21 μονάδες με άνοδο 0,93%, ο  S&P 500 στις 4.373,65 μονάδες με κέρδη 1,06% ενώ ο Nasdaq στις 13.567,98 μονάδες με άνοδο 1,20%. Και οι 11 κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν σε θετικό έδαφος, στην καλύτερη συνεδρίαση του δείκτη από τα τέλη Αυγούστου.

    Η αγορά αναμένει πως τα εταιρικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο, τα οποία αναμένονται τις επόμενες ημέρες, θα αλλάξουν προς το θετικότερο το κλίμα στην αγορά, αφήνοντας στην άκρη την ανησυχία που προκαλεί η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων. Αυτή την εβδομάδα αποτελέσματα τριμήνου αναμένονται από εταιρείες όπως η Johnson & Johnson, η Bank of America, η Netflix και η Tesla.

    Η αγορά είδε την περασμένη Παρασκευή τις μεγάλες τράπεζες αλλά και την UnitedHealth Group να ανακοινώνουν ισχυρά αποτελέσματα για το τρίμηνο, ωστόσο τα στοιχεία για την μείωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης άσκησε πίεση στους δείκτες.

    Πάντως, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων συνέχισαν να αυξάνονται τη Δευτέρα, με αυτή του 10ετούς treasury να σημειώνει άλμα 8 μονάδων βάσης στο 4,712%. Αντίθετα, πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου.

    Στα μάκρο της ημέρας,  ο δείκτης που μετράει τη μεταποιητική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη διολίσθησε 6,5 μονάδες τον Οκτώβριο, στις -4,6 μονάδες. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της WSJ ανέμεναν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις -6 μονάδες.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Nike (2,14%) και Travelers (2,05%), ενώ κέρδη άνω του 1% σημείωσαν οι Salesforce, Verizon, Home Depot, Goldman Sachs, Intel, Disney, Microsoft, Honeywell International, 3M, American Express, Coca-Cola και Caterpillar.

    Μόλις 4 από τις 30 μετοχές του δείκτη έκλεισαν με απώλειες, με τη μεγαλύτερη πτώση να σημειώνει η Walgreens Boots Alliance (-2,02%).

    Από τις υπόλοιπες μετοχές, η μετοχή της Pfizer σημείωσε άνοδο 3,55% αν και η  εταιρεία μείωσε την καθοδήγηση των εσόδων της για ολόκληρο το έτος κατά 9 δισεκατομμύρια δολάρια, λόγω της μείωσης της ζήτησης για τη θεραπεία και το εμβόλιο Covid.  Μετά τη μείωση της καθοδήγησης, η Jefferies αναβάθμισε την Pfizer, επικαλούμενη μια ελκυστική ευκαιρία αγοράς.

    Η μετοχή της Manchester United υποχώρησε 10,41% μετά την είδηση ​​ότι ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Τζιμ Ράτκλιφ βρίσκεται σε συζητήσεις για την απόκτηση μειοψηφικού μεριδίου της ομάδας της Πρέμιερ Λιγκ σε μια συμφωνία που θα αποτιμούσε τον ποδοσφαιρικό σύλλογο σε περισσότερα από 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη Wall Street Journal .

    Τέλος η μετοχή της Lululemon αυξήθηκε κατά 10,31%, καθώς θα προστεθεί στον S&P 500 την Τετάρτη, σύμφωνα με τους δείκτες S&P Dow Jones. Η Lululemon θα αντικαταστήσει την Activision Blizzard μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της από τη Microsoft.



    ΣΧΟΛΙΑ