Με ισχυρό άλμα άνω του 1% ξεκίνησαν την εβδομάδα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με την αισιοδοξία να επανέρχεται στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης μετά την ψυχρολουσία που προκάλεσαν τα στοιχεία για την απασχόληση και την βιομηχανική δραστηριότητα στις ΗΠΑ την περασμένη Παρασκευή.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 44.173,64 μονάδες με άνοδο 1,34%, ο S&P 500 έκλεισε στις 6.329,94 μονάδες με κέρδη 1,47% ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε την ημέρα στις 21.053,58 μονάδες με άνοδο 1,95%.

1

Τα ομόλογα κινήθηκαν με ήπιο τρόπο καθώς οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να εκδώσουν χρέος ύψους 125 δισ. δολαρίων (3ετή, 10ετή και 30ετή) αυτή την εβδομάδα. Το δολάριο παρέμεινε σταθερό.

Οι μεγάλες τεχνολογικές μετοχές, που είχαν δεχτεί ισχυρές πιέσεις τις προηγούμενες ημέρες, οδήγησαν την ανάκαμψη της Δευτέρας. Οι επενδυτές βρήκαν σύμμαχο από τη μια τα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς το 82% των εταιρειών του S&P 500 έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις της αγοράς και από την άλλη την αύξηση των στοιχημάτων για μείωση των επιτοκίων από τη FED, μετά και τα απογοητευτικά στοιχεία από την αγορά εργασίας τους τρεις τελευταίους μήνες. Οι επενδυτές δίνουν πλέον 85% πιθανότητα να μειώσει η Fed τα επιτόκια κατά 0,25% τον Σεπτέμβριο.

Με ελάχιστα οικονομικά στοιχεία αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές θα παρακολουθούν κυρίως τυχόν εμπορικές εξελίξεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, μετά τη συνάντηση ανώτερων αξιωματούχων και από τις δύο χώρες στη Στοκχόλμη της Σουηδίας την περασμένη εβδομάδα . Ο υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ δήλωσε στο CNBC την Πέμπτη ότι « έχουμε τα απαραίτητα μέτρα για μια συμφωνία».

Οι επενδυτές αναμένουν επίσης με ανυπομονησία τις νέες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων για αυτήν την εβδομάδα.Palantir
πρόκειται να δημοσιεύσει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της Δευτέρας και η AMD έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί την Τρίτη.

Σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg Intelligence, οι εταιρείες του S&P 500 αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση κερδών 9,1%, πολύ πάνω από την αρχική πρόβλεψη του 2,8%. Το ποσοστό των εταιρειών που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις είναι το υψηλότερο των τελευταίων 4 ετών.

Σε επίπεδο μετοχών, η  NVIDIA ήταν αυτή που σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο από τις μετοχές του Dow Jones, κλείνοντας στο +3,62%,  στα 180 δολάρια. Ακολούθησε η 3M στο +2,40%, η Walt Disney στο +2,37%, η Goldman Sachs στο +2,32%, η Johnson & Johnson στο +2,22%, η Microsoft στο +2,20% και η Cisco στο +2,06%.

Συνολικά, 28 από τις 30 μετοχές του δείκτη έκλεισαν με άνοδο, με μόνο την Chevron στο -0,24% και την Amazon στο -1,44% να υποχωρούν.

Διαβάστε επίσης

Πετρέλαιο: Περιορίστηκαν στο 1% οι απώλειες μετά τις απειλές Τραμπ στην Ινδία

Eυρωαγορές: Ανάκαμψη μετά την βουτιά της Παρασκευής – Με ψυχραιμία η αντίδραση στην Ελβετία για τους δασμούς Τραμπ

Χρηματιστήριο: Με ώθηση από τράπεζες και νέα Metlen ο Γενικός Δείκτης έσπασε τις 2.000 μονάδες