• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ισχυρή πτώση για Dow Jones με βαρίδια Chevron και JPMorgan

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με μεικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Παρασκευής οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, με την αγορά να έχει στρέψει ξανά το ενδιαφέρον της στις γεωπολιτικές εξελίξεις.

    Ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε στις 32.418,05 μονάδες κάνοντας βουτιά -1,12%, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με ισχυρές απώλειες -2,14%. Από τις μετοχές του δείκτη, με τη μεγαλύτερη άνοδο έκλεισαν οι Intel Corp. (9,29%), Apple Inc. (0,80%) και Microsoft Corp. (0,59%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες έκλεισαν οι Amgen Inc. (-3,02%), JPMorgan Chase & Co. (-3,63%) και Chevron Corp. (-6,71%).

    Η πτώση της JPMorgan ήρθε μετά την είδηση πως ο Τζ. Ντίμον πρόκειται να πουλήσει 1 εκατ. μετοχές της εταιρείας τον επόμενο χρόνο. Όσο για την πτώση της Chevron, αυτή ακολούθησε την ανακοίνωση χαμηλότερων του αναμενόμενου κερδών για το τρίτο τρίμηνο. Αντίθετα, το άλμα της Intel ήρθε καθώς η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε.

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 4.117,41 μονάδες με ήπια διόρθωση -0,48%, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε στο -2,53%. Από τις μετοχές του δείκτη με τη μεγαλύτερη άνοδο έκλεισαν οι DexCom Inc. (10,11%), Intel Corp. (9,29%) και Capital One Financial Corp. (9,21%), ενώ με τις μεγαλύτερες απώλειες έκλεισαν οι Enphase Energy Inc. (-14,65%), Ford Motor Co. (-12,29%), Charter Communications Inc. Cl A (-9,65%). Η βουτιά  της Ford σημειώθηκε καθώς η εταιρεία έχασε τις προσδοκίες για το τρίτο τρίμηνο και απέσυρε τις οδηγίες της για το έτος, επικαλούμενη την απεργία στον χώρο των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών.

    Αντίθετα, ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 12.643,01 μονάδες με ήπια άνοδο 0,38%, με τις τεχνολογικές μετοχές να παίρνουν ώθηση και από τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της μετοχής της Amazon, η οποία έκλεισε στο +6,83%. Σε επίπεδο εβδομάδας πάντως ο Nasdaq έκλεισε στο -2,62%, έπειτα από τις απογοητευτικές πορείες των μετοχών της Meta και της Alphabet, την επομένη των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων τριμήνου των εταιρειών.

    Πέρα από τα αποτελέσματα των εταιρειών, η Wall Street παρακολουθεί με αγωνία τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή, με τις ΗΠΑ να προχωρούν σε χτύπημα κατά της Συρίας, σε απόθεμα ιρανικών όπλων. Την ίδια ώρα, το Ισραήλ ανακοίνωσε πως είναι έτοιμο να επεκτείνει άμεσα τη χερσαία του επίθεση, προχωρώντας μάλιστα σε βαρύ βομβαρδισμό της Γάζας. Τα νέα έφεραν άνοδο στις τιμές του πετρελαίου, προκαλώντας νέα ανησυχία για την αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων.

    Διαβάστε επίσης

    FT: Η Χαμάς ζητά πενθήμερη κατάπαυση του πυρός για να απελευθερώσει ομήρους- Την απέρριψε το Ισραήλ

    Χρυσός και πετρέλαιο έκλεισαν την εβδομάδα σε θετικό έδαφος

    Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, ενόψει επέκτασης των χερσαίων επιχειρήσεων – Απάντησε με ρουκέτες η Χαμάς



    ΣΧΟΛΙΑ