• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ισχυρή άνοδος 2,4% στον Nasdaq με ώθηση από το +13,9% της Meta

    • NewsRoom
    Μαρκ Ζούκερμπεργκ, CEO της Meta

    Μαρκ Ζούκερμπεργκ, CEO της Meta


    Την καλύτερη ημέρα της εδώ και πολύ καιρό κατέγραψε η Wall Street την Πέμπτη, βρίσκοντας ώθηση από τα ισχυρά αποτελέσματα της Meta.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.826,16 μονάδες με άνοδο 1,57% ενώ ο S&P 500  στις 4.135,37 μονάδες με κέρδη 1,96%. Και οι δύο δείκτες παραγματοποίησαν την καλύτερη συνεδρίασή τους από τον περασμένο Ιανουάριο.

    Την ίδια ώρα, ο Nasdaq ολοκλήρωνε την ημέρα στις 12.142,24 μονάδες με άλμα 2,43%.

    Οι μετοχές της Meta εκτινάχθηκαν κατά 13,93%, καθώς η εταιρεία ανέφερε τριμηνιαία έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες, ενώ εξέδωσε και πιο αισιόδοξη πρόβλεψη για το τρέχον τρίμηνο. Αρκετοί αναλυτές αύξησαν τους στόχους τιμών τους μετά τα αποτελέσματα ενώ οι Big Tech εκτοξεύθηκαν, με την Amazon
    — η οποία ανακοινώνει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της Πέμπτης —  να κλείνει στο+4,61%, την Alphabet στο +3,74%, τη  Microsoft στο +3,20% και την Apple στο +2,84%.

    Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο παρά τα χειρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο, το οποίο έκλεισε με ανάπτυξη 1,1%, την ώρα  που η αγορά ανέμενε επέκταση κατά 2%. Η έκθεση έδειξε επίσης ισχυρότερο από το αναμενόμενο πληθωρισμό, με τις τιμές να αυξάνονται κατά 4% σε σύγκριση με μια συναινετική εκτίμηση 3,7%. Τα στοιχεία αυτά έδωσαν πάντως σε ορισμένους επενδυτές ελπίδες πως η Fed θα μπορούσε να ολοκληρώσει σύντομα την πολιτική σύσφιξης, καθώς η οικονομία δείχνει να οδηγείται προς την ύφεση. Η Fed πρόκειται να συνεδριάσει σχετικά την ερχόμενη εβδομάδα.

    Πίσω στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, ισχυρότερα του αναμενόμενου ήταν τα κέρδη της Honeywell International, με τη μετοχή της να κλείνει στο +4,04%, όπως επίσης και των Teladoc και Comcast, οι οποίες έκλεισαν με άνοδο 6,36% και 10,27% αντίστοιχα.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, πέρα από τη Honeywell International, ισχυρή άνοδο σημείωσε η Verizon (5,07%), ενώ η Walt Disney έκλεισε με άνοδο 3,44%.

    Στον αντίποδα η μετοχή της Caterpillar, υποχώρησε κατά 0,86%, καθώς οι επενδυτές φοβούνταν ότι μια επιβράδυνση της ζήτησης. Η μετοχή ήταν η μόνη από τις 30 του δείκτη που έκλεισε με πτώση.

    Μετά το τέλος της συνεδρίασης, η μετοχή της Amazon κινείται με ισχυρή άνοδο στην εξωσυνεδριακή διαδικασία καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.



    ΣΧΟΛΙΑ