• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ισχυρή άνοδος με την καλύτερη επίδοση από τις 2 Ιουνίου για τον Dow Jones

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με ισχυρό άλμα έκλεισε η Wall Street την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, βρίσκοντας στήριξη στα εταιρικά αποτελέσματα.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 32.928,96 μονάδες με άνοδο 1,58%, στην καλύτερη μέρα του από τις 2 Ιουνίου. Ο S&P 500 στις 4.166,82 μονάδες με κέρδη 1,20% ενώ ο Nasdaq στις 12.789,48 μονάδες με άνοδο 1,16%.

    Με τη σημερινή του άνοδο ο S&P 500 κατάφερε να βγει από το έδαφος της διόρθωσης (πτώση 10% από το υψηλότερο σημείο), με την καλύτερη ημερήσια επίδοση από τα τέλη Αυγούστου.

    Οι υπηρεσίες επικοινωνίας ήταν ο κλάδος του S&P 500 με τις καλύτερες επιδόσεις, σημειώνοντας άνοδο άνω του 2%, ενώ ισχυρή ήταν η άνοδο για τις τεχνολογικές  μετοχές, με πρωταγωνίστριες την Amazon και Meta Platforms, με άνοδο 3,9% και 2% αντίστοιχα.

    Η αγορά ετοιμάζεται για μια κρίσιμη εβδομάδα, έχοντας πάντα στραμμένο το ενδιαφέρον της και στη Μέση Ανατολή, με τις δυνάμεις της περιοχής να μην φαίνονται πάντως ιδιαίτερα πρόθυμες να εμπλακούν περισσότερο στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς.

    Η αγορά αναμένει την Τετάρτη την απόφαση της FED, όταν η κεντρική τράπεζα αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο στο ίδιο επίπεδο.Οι επενδυτές ελπίζουν ότι η Fed, με τις δηλώσεις του Πάουελ που θα ακολουθήσουν της συνεδρίασης της επιτροπής FOMC, θα σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση της περιόδου αύξησης των επιτοκίων της, μετά από μια πιθανή τελική ανοδική κίνηση τον Δεκέμβριο.

    Από εκεί και πέρα η αγορά θα περιμένει την Παρασκευή την έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Οκτωβρίου με τους επενδυτές να ελπίζουν σε κάποια επιβράδυνση στην αγορά εργασίας που θα επιτρέψει στη Fed να αισθάνεται πιο άνετα. Με ενδιαφέρον αναμένονται επίσης τα στοιχεία για την πορεία της κινεζικής οικονομίας.

    Σε επίπεδο αποτελεσμάτων, το μεγάλο ενδιαφέρον στρέφεται στην Apple, η οποία θα αναφέρει τα κέρδη τέταρτου τριμήνου την Πέμπτη.

    Από τις εταιρείες που ανέφεραν αποτελέσματα, η McDonald’s κατάφερε να ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών τόσο στην κερδοφορία της όσο και στις πωλήσεις της. H μετοχή έκλεισε με άνοδο 1,72%.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε η Nike (3,90%), ενώ ακολούθησε η Goldman Sachs (3,77%),  η Verizon (3,53%) και η Travelers (3,01%). Άνω του 2% έκλεισαν επίσης οι 3M (2,29%) και Microsoft (2,27%). Από τις 30 μετοχές, μόλις 2 έκλεισαν αρνητικά, με ήπιες απώλειες (Merck -0,14%, Walgreens Boots Alliance -0,19%).

    Διαβάστε επίσης

    Stellantis: Νέα απεργία στα εργοστάσια του Καναδά

    Χρυσός: Έκλεισε σε υψηλό 3 μηνών – Απώλειες για το πετρέλαιο

    SEAT: Πωλήσεις 10.8 δις στο 9μηνο, αύξηση 38,6%



    ΣΧΟΛΙΑ