• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ισχυρή ανάκαμψη για τους βασικούς δείκτες – Βουτιά 22% στη μετασυνεδριακή διαδικασία για τη Netflix

    • NewsRoom
    εφαρμογή Netflix σε κινητό


    Με ισχυρή άνοδο  έκλεισαν  την Μεγάλη Τρίτη οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, ανακάμπτοντας από τις απώλειες των περασμένων συνεδριάσεων.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 34.911,20 μονάδες με άνοδο 1,45%, ο S&P 500 στις 4.462,21 μονάδες με κέρδη 1,61% ενώ ο Nasdaq στις 13.619,66 μονάδες με άλμα 2,15%.

    Οι τραπεζικές μετοχές σημείωσαν ισχυρή άνοδο, καθώς οι περιφερειακές και οι μεσαίες τράπεζες ανέφεραν κέρδη για το πρώτο τρίμηνο. Μεταξύ αυτών η Citizens Financial, η οποία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών και είδε τη μετοχή της να κλείνει στο 6,82%.

    Ανοδικά κινήθηκαν και αρκετές μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας, με την Disney να κλείνει στο +3,34%, την Microsoft στο 1,70% και την Alphabet στο 2,01%.

    Η μετοχή της Netflix έκλεισε επίσης στο +3,18%. Ωστόσο, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης η εταιρεία κατάφερε να απογοητεύσει τους επενδυτές, ανακοινώνοντας απώλειες 200.000 συνδρομητών κατά το πρώτο τρίμηνο, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία. Η μετοχή σημειώνει στη μετασυνεδριακή διαδικασία βουτιά μεγαλύτερη του 22%.

    Κατά τα λοιπά, η Johnson & Johnson ανέφερε μικτά τριμηνιαία αποτελέσματα, με τα κέρδη ανά μετοχή να ξεπερνούν τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ τα έσοδα της όχι . Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 3,05%.

    Οι μετοχές της Hasbro ενισχύθηκαν κατά  5.,16% παρά το γεγονός ότι η εταιρεία παιχνιδιών παρουσίασε ασθενέστερα από τα αναμενόμενα κέρδη για το προηγούμενο τρίμηνο.

    Οι Travelers Companies σημείωσαν πτώση 4.89%% και οι μετοχές της Lockheed Martin έχασαν 1.61%% μετά την δημοσίευση μικτών αποτελεσμάτων.

    Την ίδια ώρα, η απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου, μετά τις καθοδικές προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη, επηρέασαν αρνητικά τις μετοχές των πετρελαϊκών.

    Αντίθετα, ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τα ταξίδια, με την American Airlines να ενισχύεται κατά 5.66%%, ενώ η United σημείωσε άνοδο 4,5%.

    Οι επενδυτές είδαν επίσης την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου να φτάνει μέχρι το 2,94%, το υψηλότερο επίπεδό του από το 2018. Οι προσδοκίες για αυξήσεις της Fed έχουν αυξηθεί απότομα τους τελευταίους μήνες, αν και η κεντρική τράπεζα είπε πως οι κινήσεις της θα εξαρτηθούν από τα δεδομένα.

    Διαβάστε επίσης:

    Πτωτικά τα χρηματιστήρια της Ευρώπης μετά τις προειδοποιήσεις ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας για την ανάπτυξη



    ΣΧΟΛΙΑ