• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ισχυρές πιέσεις στο άνοιγμα της Δευτέρας, στο Jackson Hole στρέφει το βλέμμα η αγορά

    • NewsRoom
    Wall Street


    Σε αρνητικό έδαφος ξεκίνησε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Wall Street, συνεχίζοντας την αρνητική εικόνα της παρασκευής, καθώς ο προβληματισμός για τις επόμενες κινήσεις της FED παραμένει στην αγορά.

    Οι δηλώσεις των αξιωματούχων της FED, ειδικά μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης, έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στην αγορά, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο η βελτιωμένη εικόνα για τον πληθωρισμό τον Ιούλιο είχε δώσει ελπίδες στην αγορά για πιο συγκρατημένες αυξήσεις επιτοκίων από την ομοσπονδιακή τράπεζα.

    Έτσι, το ενδιαφέρον της αγοράς είναι στραμμένο στο ετήσιο συμπόσιο της FED στο Jackson Hole αυτή την εβδομάδα, όπου οι πρόεδροι των τοπικών FED και κυρίως ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας αναμένεται να τοποθετηθούν για όλα τα ζητήματα.

    Οι αναλυτές πάντως, αναμένουν πως η FED θα προχωρήσει σε μια ακόμα αύξηση τον Σεπτέμβριο, αυτή τη φορά ωστόσο κατά 50 μ.β.

    Κάπως έτσι, μισή ώρα μετά το άνοιγμα των δεικτών στη Wall Street, ο Dow Jones κινείται στις 33.302,66 μονάδες με πτώση -1,20%, ο  S&P 500 στις 4.165,71 μονάδες με απώλειες -1,48% και ο  Nasdaq στις 12.483,11 μονάδες με πτώση -1,75%.

    Οι περισσότερες από τις μετοχές του Dow Jones κινούνται σε αρνητικό έδαφος, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι American Express (-2,83%),  Boeing (-2,84%) και Salesforce (-3%).

    Την Δευτέρα ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται και οι νέες προνομιούχες μετοχές  που πρoέκυψαν από την κίνηση της AMC να προσφέρει δωρεάν στους μετόχους της. Οι μετοχές της «APE» κινούνται με άνοδο άνω του 40%, ενώ η γνωστή μετοχή-meme της  AMC υποχωρεί άνω του 30%.



    ΣΧΟΛΙΑ