• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ισχυρές απώλειες στο άνοιγμα της Τρίτης εν αναμονή της FED

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Με ισχυρές πιέσεις ξεκίνησε η Τρίτη για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της έναρξης της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της FED.

    Τη Δευτέρα η αγορά κατάφερε να ξεπεράσει το ισχυρότατο Sell 0ff του πρώτου μισού της συνεδρίασης και με ένα εντυπωσιακό cameback να κλείσει σε θετικό έδαφος. Ωστόσο, ο προβληματισμός παραμένει πάνω από τη Wall Street, καθώς η αγορά αναμένει τις κινήσεις της FED για τον περιορισμό των πληθωριστικών πιέσεων.

    Πάντως, συνήθως τέτοιες δραματικές ενδοσυνεδριακές κινήσεις δεν συνεπάγονται το τέλος μιας περιόδου sell off, αλλά συνήθως την έναρξή της.

    Την ίδια ώρα, η αγορά άκουσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να μειώνει την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2022 στο 4,4% από 5,9% το 2021. Παράλληλα, προβλέπει πως ο πληθωρισμός θα διατηρηθεί υψηλότερα για μεγαλύτερο διάστημα από ό,τι προβλεπόταν τον Οκτώβριο, με τις συνεχιζόμενες διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας και τις υψηλές τιμές ενέργειας να συνεχίζονται και το 2022.

    Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η 3M Co. ανακοίνωσε καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη για το τρίμηνο, ενώ αντίθετα η Johnson & Johnson και η General Electric δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις των αναλυτών.

    Σε αυτό το κλίμα, λίγο πριν τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας από το άνοιγμα της αγοράς,  ο Dow Jones κινείται στις 33.629,09  μονάδες με απώλειες -2,14%, ο S&P 500 στις  4.295,04 μονάδες με πτώση -2,61% ενώ ο Nasdaq στις 13.448,17 μονάδες με βουτιά -2,94%.



    ΣΧΟΛΙΑ