• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ισχυρά κέρδη για τους δείκτες, σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισαν S&P 500 και Russell 2000

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσες τις συναλλαγές της Παρασκευής η Wall Street, με τους βασικούς δείκτες των χρηματιστηρίων της Νέας Υόρκης να κλείνουν με κέρδη άνω του 1% και τον S&P 500 αλλά και τον δείκτη χαμηλής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 να τερματίζουν σε νέα ιστορικά υψηλά.

    Ειδικότερα, ο,Dow Jones έκλεισε στις  29.479,81 μονάδες με άνοδο 399,64 μονάδων στο +1,37%. Ο  S&P 500 έκλεισε στις 3.585,15 μονάδες με άνοδο  1,36% ενώ ο δείκτης Russell 2000 στις 885,04 μονάδες  με άνοδο 1,18%. Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 11.829,29 μονάδες με άνοδο 1,02%.

    Σε επίπεδο εβδομάδας τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 σημείωσαν σημαντικά κέρδη, χάρη στα θετικά αποτελέσματα από τις κλινικές έρευνες για το εμβόλιο της Pfizer και το «πάρτι» που ακολούθησε τη Δευτέρα. Έτσι ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 4,1% σε επίπεδο εβδομάδας και ο S&P 500  με κέρδη 2,16%. Αντίθετα με απώλειες 0,6% σε εβδομαδιαίο επίπεδο έκλεισε ο Nasdaq.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones, οι οποίες έκλεισαν όλες σε θετικό έδαφος, ξεχώρισε αυτή της Cisco, χάρη στα καλύτερα των εκτιμήσεων κερδοφόρα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε και τις θετικές της προβλέψεις για το μέλλον. Η μετοχή έκλεισε με άνοδο 7,06%. Ακολούθησε η μετοχή της Boeing  με άνοδο 5.88%, ενώ στο 4,76% έκλεισε η μετοχή της αλυσίδας φαρμακείων Walgreens.

    Στο  +2,1% έκλεισε η μετοχή της Disney, χάρη στην εντυπωσιακή άνοδο που ανακοίνωσε στους χρήστες της Disney+

    Από τις υπόλοιπες μετοχές ξεχώρισαν αυτές της εταιρείας κρουαζιέρας Carnival με άνοδο άνω του 7%, ενώ κέρδη άνω του 5% κατέγραψε η μετοχή της United Airlines.

    Από τους κλάδους του S&P 500 τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε αυτός της ενέργειας (+3,8%).

    Το ενδιαφέρον των επενδυτών, πάντως, παρέμεινε στραμμένο στον πορεία της πανδημίας, καθώς οι εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία αυξάνονται στις 47 από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ την Πέμπτη καταγράφηκαν στη χώρα πάνω από 150.000 νέα κρούσματα. Ήδη διάφορες περιοχές όπως η Νέα Υόρκη και το Σικάγο προχωρούν σε αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων προκειμένου να ανακόψουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

    Την ίδια ώρα η προσοχή του κόσμου της Wall Street είναι στραμμένη και στις πολιτικές εξελίξεις, καθώς συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και των Ρεπουμπλικανών, στον απόηχο της επιτυχίας του Τζο Μπάιντεν στις εκλογές, την οποία αμφισβητεί ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ. Η αγωνία των επενδυτών έχει να κάνει με τις πολιτικές στήριξης της οικονομίας που θα πρέπει να συμφωνήσουν το Κογκρέσο και ο Λευκός Οίκος, κάτι που προς το παρόν φαντάζει δύσκολο να συμβεί άμεσα.



    ΣΧΟΛΙΑ