• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ήπιες απώλειες εν αναμονή της πρώτης τηλεοπτικής μάχης Τραμπ – Μπάιντεν

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με ήπιες απώλειες έκλεισαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τις συνεδριάσεις της Τρίτης, λίγο πριν την έναρξη του πρώτου και πολύ κρίσιμου debate μεταξύ των υποψήφιων για τις αμερικανικές εκλογές, Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν.

    Πέρα από το debate, το οποίο περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι αναλυτές και οι επενδυτές της Wall Street, η αγωνία παραμένει γύρω από τις διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας μεταξύ των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών. Οι Δημοκρατικοί δημοσίευσαν αργά τη Δευτέρα την πρόταση τους ύψους 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων ενώ η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσυ Πελόσι, μίλησε με τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν την Τρίτη. Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών βρίσκεται και στο ζήτημα του διορισμού του νέου επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου.

    Όλα αυτά ενώ οι αριθμοί γύρω από την πανδημία τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο παραμένουν υψηλοί, με τους ειδικούς να προειδοποιούν για την εμφάνιση του νέου κύματος.

    Σε αυτό το κλίμα ο Dow Jones έκλεισε στις 27.452,66 μονάδες σημειώνοντας απώλειες -0,48%. Από τις 30 μετοχές του δείκτη, μόλις τέσσερις έκλεισαν με άνοδο (Nike 1,63%, Amgen 0,51%, Salesforce.com 0,32% και UnitedHealth 0,30%). Αντίθετα, από τις υπόλοιπες 26 που έκλεισαν με πτώση, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι Chevron (-2,75%),  Travelers (-2,52%) και Dow (-1,92%).

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 3.335,47 μονάδες με πτώση -0,48% ενώ ο  Nasdaq στις 11.085,25 μονάδες με απώλειες -0,29%.



    ΣΧΟΛΙΑ