• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Πιέσεις και νευρικότητα στο άνοιγμα μετά το «Ναι» των Ρεπουμπλικάνων στη Μπάρετ για το Ανώτατο Δικαστήριο

    • NewsRoom
    χρηματιστές στη wall street


    Ισχυρές απώλειες καταγράφουν μετά την πρώτη ώρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, στον απόηχο των στοιχείων για τις αιτήσεις καταβολής επιδόματος ανεργίας, τις συζητήσεις για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας και την απόφαση της Γερουσίας να προχωρήσει στην έγκριση της Έιμι Κονέι Μπάρετ για τη θέση της επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου, αγνοώντας το μποϊκοτάζ  των Δημοκρατικών.

    Η δικαστική επιτροπή της Γερουσίας ψήφισε την Πέμπτη υπέρ της προώθησης του διορισμού της Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο, ορίζοντας μια τελική ψηφοφορία για επιβεβαίωση τη Δευτέρα. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 12-0, καθώς οι 10 γερουσιαστές της Δημοκρατίας μποϊκοτάρισαν την ψηφοφορία.

    Η κόντρα για την Μπάρετ έρχεται λίγες ημέρες πριν τις αμερικανικές εκλογές και ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων, που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς και του Λευκού Οίκου για το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας συνεχίζονται, με τις δύο πλευρές να δηλώνουν πως υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, μια συμφωνία πριν τις εκλογές παραμένει δύσκολη, καθώς όπως παραδέχθηκε η ίδια η Πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, ο επικεφαλής της Γερουσίας, Μίτσελ ΜακΚόνελ φαίνεται αρνητικός στο να περάσει οποιοδήποτε πακέτο μέτρων πριν τις 3 Νοεμβρίου, ημέρα των αμερικανικών εκλογών.

    Την ίδια ώρα, πάντως, θετικά νέα ήρθαν από τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας για τις αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας, που κατατέθηκαν έως τις 17 Οκτωβρίου. Για τρίτη στις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, ο αριθμός των αιτήσεων εμφανίστηκε να μειώνεται, φτάνοντας στις 787.000, την ώρα που οι  αναλυτές  ανέμεναν 975.000. Τα νούμερα είναι σαφώς μειωμένα από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν και  καταγράφηκαν 842.000 αιτήσεις. Ο αριθμός των ανθρώπων που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας μέσω τακτικών κρατικών προγραμμάτων, τα οποία καλύπτουν περισσότερους εργαζόμενους, μειώθηκε κατά 1 εκατ. σε περίπου 8,4 εκατ. για την εβδομάδα μέχρι τις 10 Οκτωβρίου.

    Παράλληλα συνεχίζονται οι δημοσιεύσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων. Η Tesla ανακοινώνει κέρδη για πέμπτο διαδοχικό τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η εταιρεία χημικών Dow Inc. κατέγραψε πτώση στα προσαρμοσμένα κέρδη και έσοδα, αλλά με μικρότερο ρυθμό των εκτιμήσεων των αναλυτών, ενώ η Coca-Cola Co. ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη και τα έσοδα της το τελευταίο τρίμηνο. Η AT&T ανακοίνωσε ζημιές και μείωση εσόδων για το τελευταίο τρίμηνο, ωστόσο ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα έσοδα, ενώ ζημιές ανακοίνωσε η American Airlines, ωστόσο τα αποτελέσματά της ήταν καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Έτσι, μισή ώρα μετά το άνοιγμα της Wall Street, o Dow Jones κινούταν στις 28.254,47 μονάδες με άνοδο 0,15%, ο  S&P 500 στις 3.442,59 με κέρδη 0,20% και ο  Nasdaq στις 11.502,93 μονάδες με άνοδο 0,16%.



    ΣΧΟΛΙΑ