• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ήπια κέρδη για τα futures εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed

    • NewsRoom


    Ανοδικά κινούνται την Τετάρτη τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, με τους επενδυτές να περιμένουν με ενδιαφέρον την έκθεση από την διήμερη συνάντηση των αξιωματούχων της Fed, όπως και τη συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ.

    Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, παρά τα σκαμπανευάσματα μέσα στην ημέρα, οι δείκτες έκλεισαν σε ανοδικό έδαφος, με τον Dow Jones να «πρασινίζει» κυριολεκτικά στο παρά πέντε χωρίς ωστόσο να ξεπεράσει τις 28.000 μονάδες. Συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε στις 27.995,60, στο +0,01% και ο δείκτης S&P 500 κέρδισε 0,52%, στις 3.401 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq ήταν ο ισχυρότερος από τους βασικούς δείκτες καθώς έκλεισε στις 11.190,32 μονάδες με κέρδη 1,21%.

    Οι επενδυτές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ανακοινώσεις Πάουελ για την νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει η Fed στην κρίσιμη περίοδο που ακολουθεί, αισιοδοξώντας ότι οι αποφάσεις που πάρθηκαν στη συνάντηση θα τονώσουν την αγορά.

    Ανοδικά κινήθηκαν οι λιανικές δαπάνες στις ΗΠΑ σημειώνοντας αύξηση 0,6% τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, συνεχίζοντας την θετική πορεία των τελευταίων μηνών, χωρίς όμως να πιάνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση 1,1%.

    Σε αυτό το κλίμα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 82 μονάδες ή 0,30%, ενώ τα μελλοντικά συμβόλαια του S&P 500 ενισχύονται στις 3,407 μονάδες με κέρδη 0,36%. Λίγο πριν το άνοιγμα, τα συμβόλαια του τεχνολογικού Nasdaq ενισχύονται κατά 19 μονάδες, στο 0,18%.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ