• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Ήπια κέρδη για Dow Jones, οριακά πτώση για τον Nasdaq

    • NewsRoom
    Χρηματιστές της Wall Street στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης


    Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street τη Δευτέρα, με την αγορά να κινείται επιφυλακτικά.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 33.586,52 μονάδες με άνοδο 0,30%, ο S&P 500 στις 4.109,12 μονάδες με κέρδη 0,10% ενώ αντίθετα ο Nasdaq στις 12.084,36 μονάδες με οριακές απώλειες -0,03%.

    Οι επενδυτές αναμένουν μέσα στην εβδομάδα τις ανακοινώσεις για τους δείκτες τιμών καταναλωτή και παραγωγού του Μαρτίου, ακολουθώντας τις ανακοινώσεις της προηγούμενης εβδομάδας για την ανθεκτική αγορά εργασίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παρασκευής (όταν και η Wall Street παρέμεινε κλειστή), η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε άλλες 236.000 νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο ανοίγοντας τον δρόμο για άλλη μια αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve. Παράλληλα ότι η ανεργία υποχώρησε στο 3,5% από 3,6%, ενώ οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 0,3% από τον προηγούμενο μήνα.

    Η αγορά αναμένει επίσης στα μέσα της εβδομάδας τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της FED όπως επίσης και τα αποτελέσματα τριμήνου των μεγάλων τραπεζών, την Παρασκευή.

    H μετοχή της Apple ήταν η αρνητική πρωταγωνίστρια της ημέρας, κλείνοντας με πτώση 1,60%, τη χειρότερη μεταξύ των εταιρειών του Dow Jones, παρασέρνοντας σε αρνητικό έδαφος και τις υπόλοιπες τεχνολογικές μετοχές. Η πτώση της μετοχής ήρθε μετά την ανησυχία που προέκυψε από τη δήλωση του IDC πως οι αποστολές Apple Mac μειώθηκαν κατά 40,5% το πρώτο τρίμηνο του 2023, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

    Στον αντίποδα, τη καλύτερη επίδοση από τις μετοχές του δείκτη Dow Jones πέτυχε η Caterpillar (3,04%), ενώ ακολούθησε η Dow (2,10%), ενώ άνω του 1% ήταν η άνοδος για τις American Express, Nike και 3M.

    Η μετοχή της Tesla υποχώρησε κατά 0,3% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα μειώσει ξανά τις τιμές σε ορισμένα ηλεκτρικά οχήματα.

    Εν τω μεταξύ, οι μετοχές των κατασκευαστών τσιπ αυξήθηκαν μετά την ανακοίνωση της Samsung ότι θα μειώσει την παραγωγή για να στηρίξει τις τιμές, με την  Micron να κλείνει στο +8,04% και την Western Digital στο +8,22%, σημειώνοντας τις δύο καλύτερες επιδόσεις για τον S&P 500.

    Τέλος βουτιά 48,76% σημείωσε η μετοχή της Tupperware καθώς η εταιρεία αντιμετωπίζει πλέον σοβαρά τον κίνδυνο πτώχευσης, όπως ανακοίνωσε η ίδια.



    ΣΧΟΛΙΑ