• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Οι τεχνολογικές μετοχές προσγείωσαν τους βασικούς δείκτες

    • NewsRoom


    Στα χαμηλά ημέρας και με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την Τρίτη οι βασικοί δείκτες στη Wall Street, καθώς α80Τυξήθηκαν οι πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές.

    Οι επενδυτές έλαβαν στήριγμα από το ράλι των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, μετά τη συμφωνία για το Ταμείο Ανάκαμψης στη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Παράλληλα, παραμένει η αισιοδοξία για τα εταιρικά αποτελέσματα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet, πάνω από το 80% των εταιρειών του S&P 500 που έχουν ήδη ανακοινώσει αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο, έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Ωστόσο οι δηλώσεις του ηγέτη των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μίττ ΜακΚόνελ, πως το Κογκρέσο πιθανότατα δεν θα εγκρίνει νέο νομοσχέδιο δημοσιονομικής τόνωσης αυτή την εβδομάδα, προτού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα στήριξης των ανέργων, προκάλεσε απογοήτευση στους επενδυτές.

    Έτσι ο Dow Jones έκλεισε στις 26.840,40 μονάδες με άνοδο 0,60%, ο  S&P 500 στις 3.257,30 μονάδες με κέρδη 0,17% ενώ ο  Nasdaq στις 10.680,36 μονάδες με πτώση -0.81%.

    Από τις 30 μετοχές του Dow Jones ξεχώρισαν θετικά αυτές των Coca-Cola (2,34%) και JPMorgan (2,17%). Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι μετοχές των Microsoft (-1,35%) και Apple (-1,38%).

     



    ΣΧΟΛΙΑ